Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: NK Rotax Max succesvol uit de startblokken te Berghem (lang)

13_algemeen

Afgelopen weekend heeft de samenwerking tussen Chrono Karting en de KNAF geresulteerd in een prachtige opening van een volwaardig Nederlands Kampioenschap Rotax Max. Volle en competitieve startvelden, schitterend weer en een enorm aantal publiek maakte het evenement een succes.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s Michael Melis (gallery)

1_micromax

Micro Max
Het blijft een bijzonderde klasse de Micro Max. De onderlinge verschillen tijdens de kwalificatie waren evenredig terwijl tijdens de wedstrijden er duidelijk onderscheid werd gemaakt tussen de eerste twee rijders en de rest van het veld. Milan Evers en Patrick de Hoop maakte de dienst uit in alle drie de manches, waar in hevig gestreden werd voor de overwinning. Milan Evers won met twee overwinningen hier net het dagklassement voor de Hoop.

2_micromax

Nog interessanter was het gevecht om de plaatsen hierachter. Timmermans, Kuijer, Lammes, Damiaans, Decru en Montfoort streden hier letterlijk voor elke centimeter asfalt en niet onbelangrijk; plaats drie! In alle drie de manches volgde een prachtig schouwspel tussen dit groepje rijders die wel meerdere keren per ronde volledig van positie wisselden. Over het hele weekend gezien was Max Timmermans de sterkste van dit groepje en werd derde gevolgd door Simon Decru.

3_minimax

Mini Max
Het verliep rommelig in de Mini Max klasse. Geen enkele start van een manche verliep compleet vlekkeloos waarbij de derde en laatste manche het top punt was. Ondanks het keurig formeren en het (te) langzaam opkomen van het rechte stuk ging het fout en klapt een aantal rijders in het achterveld op elkaar. Ook tijdens de races waren er veel incidenten en uitvallers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet