Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Informatie eerste Nederlands Kampioenschap Rotax Max (update)

preview

UPDATE 1 MEI: Tijdschema is aangepast. In plaats van 2 finales op zondag worden er nu drie manches verreden, waarvan één op zaterdag. Bekijk via onderstaande link het nieuwe tijdschema.

Zoals bekend heeft Chrono Karting BV de aansluiting gevonden bij de Internationale Autosport Federatie FIA/CIK, in Nederland vertegenwoordigt door de KNAC Nationale Autosport Federatie begin dit jaar. Door deze aansluiting kan Chrono Karting haar deelnemers op sportief vlak aansluiting bieden naar Internationale evenementen. Immers, als geautoriseerde organisator van CIK/KNAF evenementen tellen de behaalde resultaten van deelnemers bij Club- en NK races mee voor de internationale “grades” die men nodig heeft voor evenementen die op de Internationale kalender van de FIA/CIK staan. Als gevolg van deze verdere professionalisering ziet de kalender er dit jaar anders uit dan normaal;

Van de normaliter acht wedstrijden die meetellen voor de Dutch Rotax Max Challenge worden er vier wedstrijden georganiseerd als Nederlands Kampioenschap. Inmiddels zijn er twee wedstrijden verreden voor de DRMC, het eerste Nederlands Kampioenschap staat aanstaand weekend in de Berghemse bossen op het programma. Zowel het DRMC als het NK tellen mee voor de uitzending naar de Grand Finals in La Conca.

Programma
Zaterdag:
Vrije training 1 (12.00)
Vrije training 2 (14.00)
Kwalificatie (16.00)

Zondag:
Vrije training (12.00)
Pre-final (14.00)
Final (16.00)
NIEUW Tijdschema (1 mei)

Deelnemers overzicht (update 01/05)
Nieuwsbrief
Bijzonder reglement

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet