Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Verslag tweede Dutch Rotax Max Challenge Eindhoven

Tegen de voorspellingen in was het zondag voornamelijk de zon die het won van de bewolking op circuit de Landsard nabij Eindhoven. Een grote tegenstelling in vergelijking met de dag ervoor, toen de trainingen vooral onder natte condities verreden werden. De zon maakte het aangenaam vertoeven op het circuit en dat bleek ook wel uit het grote aantal aanwezige toeschouwers.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Ewoud Frielink/ Michael Melis

3

Micro Max
Christian Kuijer heeft de weg naar de kop van het veld weer gevonden en kwalificeerde zich gelijk op de eerste positie, op 2 tiende van Joey Damiaans. Sturgis Lammes klasseerde zich als derde, maar worstelde zich al snel naar een tweede positie tijdens de pre-final. Lammes en Kuijer waren een klasse apart en sloegen al gelijk een groot gat tussen de rest van het veld. Achter de kop was het een stuk spannender. Jentsen Adriaensen was inmiddels opgeklommen vanaf een achtste startpositie naar een derde plek in de race maar had Sven Robeerst in zijn kielzog die niet veel later de derde positie van Adriaensen overnam.

Op een klapper na in de eerst bocht verliep de finale rustig. Lammes viel in de tweede ronde terug naar een achtste positie en moest aan een opmars beginnen. Kuijer behield de leiding, maar niet zo oppermachtig als dat hij deed in de pre-final. Kuijer werd gevolgd door Darragh Adriaenssens en Patrick de Hoop. Uiteindelijk was het de Hoop die als tweede eindigde voor Adriaenssens de final. Lammes wist de schade beperkt te houden en vocht zich knap terug naar een vierde positie.

2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet