Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Groeten uit Barcelona

barcelona_6

Met zo'n 50 deelnemende auto's blijkt duidelijk de populariteit van de LMS-klasse. De organisatie moest dan ook voor heel wat gridgirls zorgen.

barcelona_5 

Aanwezig bij de LMS-race was ook Stéphane Ratel (midden), die met zijn organisatie SRO ondermeer het FIA GT-kampioenschap en de diverse nationale GT-series in ondermeer België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië leidt. Daarmee is hij zo'n beetje de tegenstrever van Patrick Peter, wiens organisatie Patrick Peter Auto verantwoordelijk is voor de LMS. Ooit waren de twee partners, toen ze medio jaren negentig samen met Jürgen Barth de BPR-serie in het leven riepen. Rechts op de foto nog zo'n beroemde naam uit de lange-afstandsracerij: Norbert Singer, bij Porsche jarenlang een van de grote technici en nauw betrokken bij de 16 Le Mans-zeges van het merk. Officieel gepensioneerd, maar Singer kan het niet laten en treedt nu op als adviseur van de Porsche GT2-klantenteams.

barcelona_4 

Het Van Merksteijn Motorsport-team staat in Barcelona volop in de belangstelling. Vanmorgen, tussen de warm-up en de start van de race, organiseerde Porsche Motorsport een zogeheten "Tech Talk" in de pitbox van het Nederlandse team, waarbij Martijn Meijs, de Nederlandse technicus die bij Porsche in Stuttgart verantwoordelijk is voor de RS Spyder, de ins en outs van de auto verklaarde aan geïnteresseerde journalisten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet