Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Bleekemolen oppermachtig in tweede race

480_jeroen_wint_5265

Jeroen Bleekemolen bewees tijdens de Paasraces waarom de Formule Ford een opstartklasse is. De ervaren Bleekemolen reed als gastrijder een dominant weekend en was niet bij te houden door de rest van het veld. Achter de winnaar werd hevig gestreden om de laatste twee podiumplaatsen. Simon Knap greep plaats twee, Anders Krohn werd derde.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra


Zelfde liedje
Jeroen Bleekemolen komt net als in race 1 weer prima uit de startblokken en weet al snel weer een gaatje te slaan. Daarachter is het Liroy Stuart die vanaf plaats een prima openingsfase heeft en oprukt naar plaats twee, ten koste van Knap en Jongejans. Anders Krohn voegt zich bij de voorhoede door Jongejans te verschalken. Bleekemolen heeft op de natte baan na één rondje echter al meer dan twee seconde voorsprong en lijkt ongrijpbaar.

480_duel_ford_5213

Achter Bleekemolen
De overmacht van Bleekemolen zorgt er al snel voor dat hij uit het zicht is verdwenen, maar daarachter ontspint zich een mooi gevecht. Liroy Stuart heeft de tweede plaats in zijn hand, maar daarachter lijken Simon Knap en Anders Krohn de snellere wagens te hebben. Dit voordeel zullen ze echter om moeten zetten in een inhaalpoging, want Stuart zal echt niet uit zichzelf aan de kant gaan. In de zesde ronde zet Knap zijn auto naast die van Stuart en nadat de twee elkaar hebben geraakt loopt het goed af en pakt Knap de tweede stek. Stuart krijgt voor het akkefietje een waarschuwingsvlag, maar het eindigt met een sisser. Een ronde na Knap volgt ook Anders Krohn en zo kukelt Stuart van het podium.

480_ford_achter_5231

Uitgewaaierd veld
Nadat de angel uit de strijd om plaats twee is verdwenen, is er nog weinig strijd op de baan. Nummer vijf John Svensson heeft een redelijk gaatje naar Jeroen Mul, die Rogier Jongejans op ruime afstand heeft gezet. Alleen nummer acht Jennifer van der Beek moet nog uitkijken, want Zetec-leider Vincent van der Valk zit van heel dichtbij naar haar kont te kijken.

480_ford_valk_race_5190

In de tiende ronde zijn de rollen omgedraaid en heeft Van der Valk de achtste plaats gegrepen, daarmee zijn tweede Zetec-overwinning weer wat extra cachet gevend. Nu ook dit duo uit elkaar is, is Jeroen Mul de laatste die aanspraak maakt op een positieverbetering. Mul dicht het gat naar Svensson, maar komt te kort voor een inhaalactie.

Tevreden en blije gastrijder
Winnaar Jeroen Bleekemolen had een eenzamen race, maar genoot desondanks met volle teugen. “Het was erg leuk om hier weer een keer te rijden en al zeker onder deze omstandigheden. De omstandigheden waren zeker niet gemakkelijk want de baan was opdrogend en als je dan blijft pushen gaan je banden er doorheen. Ik heb het dus rustig aan gedaan, zodat er nog wat van de banden is overgebleven voor een volgende gastrijder. Ik heb het in ieder geval heel goed naar mijn zin gehad, hier bij de Formule Ford. Ik heb maar alvast het voorbeeld gezet voor als Allard Kalff of mijn vader of broer of zo een keer komt gastrijden; ze weten nu wat ze te doen staat.”

Uitslag race 2 Formule Ford
Paasraces Circuitpark Zandvoort, maandag 24 maart 2008

1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden
2. Simon Knap, op 7.156
3. Anders Krohn, op 11.326
4. Liroy Stuart, op 14.195
5. John Svensson, op 23.573
6. Jeroen Mul, op 23.699
7. Rogier Jongejans, op 37.435
8. Vincent van der Valk, op 48.437 (Zetec)
9. Jennifer van der Beek, op 49.892
10. Michel Florie, op 58.689
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet