Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Team Bleekemolen met zeventien rijders in seizoen 2008


bleekemolen_clio

Sterk Clio Cup-team
Team Bleekemolen heeft dit jaar veel sportieve ambitie. Zo zullen de rijdende teambazen Michael en Sebastiaan Bleekemolen zich weer in de top van de Clio Cup-races willen mengen. Met onder meer vier zeges (Michael eenmaal, Sebastiaan drie keer) kenden de Bleekemolens in 2007 een sterk Clio-jaar. De 58-jarige routinier uit Aerdenhout en zijn in Haarlem woonachtige zoon zullen in 2008 de steun krijgen van vijf teamgenoten. Melvin de Groot, afgelopen jaar de sterke nummer drie van de Clio Cup, is één van hen. Dennis de Borst en Martin de Kleijn maken de overstap van Equipe Verschuur. Piet de Gier en René Steenmetz raceten afgelopen jaar ook al voor Team Bleekemolen in de Clio. Hoewel de sterke coureurs Paul Vahstal en Addie van de Ven niet officieel deel uitmaken van het team, zullen hun auto’s in 2008 wel technisch ondersteund worden door de Bleekemolens. Laura Kool tenslotte debuteerde afgelopen seizoen in de Swift Cup en zal komend seizoen incidenteel deelnemen aan een Clio-race.

bleekemolen_swift

Titelkandidaten in de Swift Cup
Met liefst zeven coureurs is Team Bleekemolen ook in de Suzuki Swift Cup zeer goed vertegenwoordigd. De Swift Cup is vorig jaar opgezet en was direct succesvol als dé nieuwe opstapklasse voor jong en jeugdig racetalent. Met Hans Bos en Suzanne Jager in de gelederen heeft Team Bleekemolen zowel in het algemeen klassement als de Ladies Cup titelkandidaten in huis. Ook de pas 16-jarige Björn Cornelissen, die tijdens de Finaleraces van 2007 zijn autosportdebuut opluisterde door direct in de punten te rijden, is een talent. Niels Kool is pas 15 jaar en vervangt zijn zus Laura, terwijl Bart van Raamsdonk aan zijn tweede Swift-jaar begint. Henry van Os en Willem Cornelissen kwamen afgelopen jaar voor Team Bleekemolen uit in de BMW 130i Cup en maken nu de overstap naar de Swifts. Zij delen een auto en zullen bij toerbeurt in de Swiftcup deelnemen.

KiKa
De Bleekemolens ondersteunen tevens voor het tweede opeenvolgende seizoen KiKa. Deze stichting ‘Kinderen Kankervrij’ werft fondsen die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra die Nederland telt. Team Bleekemolen werkt samen met Racing for Charity, een stichting die zich net als afgelopen seizoen volledig op de fondsenwerving voor de Stichting Kinderen Kankervrij richt.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet