Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Team Bleekemolen met zeventien rijders in seizoen 2008

teambleekemolen2008

Team Bleekemolen pakt dit jaar groot uit in liefst vier verschillende raceklasses. De renstal van de bekendste racefamilie van Nederland bindt de strijd aan in de internationale Porsche Supercup, de Renault Clio Cup, de Suzuki Swift Cup en de Duitse ADAC GT Masters.


Tekst en foto’s: PR

Internationaal podium
Vorig seizoen stuntte Team Bleekemolen in de Porsche Supercup door met Jeroen Bleekemolen achter het stuur de beroemde stratenwedstrijd van Monaco te winnen.

bleekemolen_porsche

Dit jaar komen Sebastiaan Bleekemolen en Tim Buijs uit in deze internationale topklasse, die telkens in het voorprogramma van de Grand Prix Formule 1 mag rijden. Tim Buijs is de regerend nationaal kampioen in de Dunlop SportMaxx Clio Cup en gaat nu het internationale podium bestormen. Sebastiaan Bleekemolen heeft al jaren ervaring in de Porsche Supercup. "Recentelijk hebben we op het Duitse circuit van Hockenheim twee dagen getest voor de Supercup en dat ging erg goed. Ik zat continu in de toptien. Dus dat geeft veel vertrouwen voor het seizoen, dat in het eerste weekend van april in Bahrein van start gaat’’, aldus Sebastiaan Bleekemolen.

GT Masters
Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen zullen dit jaar ook uitkomen in de ADAC GT Masters. Dit in Duitsland te verrijden kampioenschap heeft als format dat teams bestaan uit een professionele én een amateur-coureur. Naast de Zandvoortse amateurrijder Ronald van de Laar zullen Michael, Jeroen en Sebastiaan in toerbeurt het racekoppel met Van de Laar vormen. Team Bleekemolen zal uitkomen met het nieuwste model Porsche en in de ADAC Masters onder meer strijden tegen ‘dikke’ GT-wagens zoals Lamborghini’s, Maserati’s en Aston Martins.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet