Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

ADS: NASCAR: Groeten uit Daytona 2

daytona_23

Bij NASCAR wordt ook de historie gekoesterd en oud-kampioenen in de sport worden met respect behandeld. Zo bijvoorbeeld Junior Johnson, die in 1960 de 500-mijlsrace van Daytona won. Johnson behoort tot de oergeneratie van NASCAR-rijders, die hun wagenbeheersing verkregen tijdens vooral nachtelijke ritten met illegaal gestookte whiskey ("moonshine") in de tijd van de Amerikaanse drooglegging. Tijdens een korte interviewsessie wilden velen zijn herinneringen horen. Daarna werd hij door fans haast bestormd voor handtekeningen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions
 

daytona_27

Tegenover de speedway in Daytona bevindt zich een vestiging van de bekende keten Barnes & Noble, zo'n heerlijke Amerikaanse boekhandel waar je je, als je dat wilt, urenlang in een van de comfortabele Chesterfield-fauteuils kunt nestelen met een stapel boeken en tijdschrifen. De afdeling sportboeken is indrukwekkend: dikke naslagwerken en statistiekboeken over de grote Amerikaanse sporten ijshockey, football, basketball en baseball, maar ook een flinke autosportsectie met zelfs hier en daar een verdwaald boek over de Formule 1. Maar de hoofdmoot wordt natuurlijk gevormd door NASCAR-boeken, waarvoor een aparte tafel is ingericht.

daytona_28 

Biografieën van coureurs, snel gemaakte fotoboeken, een boek met recepten uit NASCAR-country, de zuidelijke staten, en zelfs een boekje met Bijbeloverdenkingen, gerelateerd aan NASCAR. Hier inspecteert een typische fan het aanbod. Ook wij breidden er onze collectie weer flink uit, niet alleen met boeken over NASCAR.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet