Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

ADS: NASCAR: Groeten uit Daytona 1

daytona_1

Amerikanen staan niet bekend om valse bescheidenheid. En zo wordt de 50e editie van de belangrijkste NASCAR-wedstrijd van het jaar, de Daytona 500, dus maar gelijk aangeduid als "het evenement in de autosport waarnaar het meest vooruitgekeken wordt". AUTOSPORT.NL is dit weekend bij de opening van het NASCAR Sprint Cup-seizoen aanwezig om verslag te doen van dit typisch Amerikaanse spektakel, dat ook wel "The Great American Race" genoemd wordt.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


daytona_2

Blauwe lucht met lichte bewolking, aangename temperatuur, palmbomen en de star-spangled banner wapperend in de wind. Zo is het in Florida goed uit te houden!

daytona_14

Voor NASCAR is het dit jaar een belangrijk seizoen. Niet alleen wordt de 50e editie van de Daytona 500, de belangrijkste race op de kalender gevierd, ook viert de National Association for Stock Car Auto Racing, de organisatie, het 60-jarig bestaan. Bovendien krijgt de hoogste divisie van NASCAR dit jaar een nieuwe naam: NASCAR Sprint Cup Series, naar de hoofdsponsor, een telefoonmaatschappij. Na "Winston Cup" van 1971 tot en met 2003 en "Nextel Cup" van 2004 tot en met 2007 is er nu dus sprake van "Sprint Cup", omdat telefoonmaatschappij Sprint concurrent Nextel vorig jaar overnam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet