Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Derek Flynn promoveert naar Top Fuel

flynn_00

Derek Flynn maakt in 2008 de overstap naar de Top Fuel klasse. De Engelsman heeft een contract getekend bij het Carbon by Design team van Knut Söderquist. Met Pasen wil Flynn op Santa Pod de benodigde licentieruns maken om vervolgens aan alle wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap mee te doen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Derek Flynn is ook in Nederland geen onbekende. De afgelopen jaren was Flynn één van de drijvende krachten achter de vooral in Engeland populaire Super Pro ET klasse. Daarmee was hij er ook medeverantwoordelijk voor dat in 2006 een groot contingent Engelse rijders naar Nederland afreisde om in Drachten een wedstrijd voor hun klasse af te werken. Al die jaren was Flynn ook deelnemer en beschikte met zijn dragster over één van de snelste auto’s van het Super Pro ET-veld.

flynn_01
Derek Flynn in zijn Super Pro ET dragster in Drachten

Toe aan meer snelheid proefde Flynn in 2006 aan de Top Methanol Dragsters en reed afgelopen seizoen naast het Engelse ook het FIA Europees Kampioenschap in deze op één na snelste klasse van de dragrace-sport. Na amper een jaar maakt Flynn nu de overstap naar de Top Fuelers, de koningsklasse. Flynn, in het dagelijks leven eigenaar van Gold RV, een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van motorhomes, heeft daartoe getekend bij het Carbon by Design team van Knut Söderquist. Flynn zal aan de start verschijnen in de meest recente auto van het team, een door Mats Eriksson gebouwd chassis dat vorig jaar één keer is ingezet bij een demowedstrijd in Bahrein. Een nagenoeg identieke auto wordt gereden door Micke Kagered. Als alles volgens plan verloopt wil Flynn met Pasen op Santa Pod de benodigde licentieruns afwerken om vervolgens het FIA Europees Kampioenschap te bestrijden. Of de keuze voor het CBD-team de juiste is zal moeten blijken. Diverse rijders hebben in het recente verleden niet al te beste ervaringen met het team opgedaan waardoor het de afgelopen jaren zelfs volledig in het FIA EK ontbrak. Met name het beschikbaar zijn van de juiste onderdelen, betrouwbaarheid en een goede set-up bleken zwakke punten van het team. Flynn neemt zijn eigen Gold RV Racing-monteurs mee naar het team. Hopelijk geeft dat enige verbetering.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet