Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

ADS: WTCC: Groeten uit Macau 5

macau72

Inmiddels weer terug op onze thuisbasis willen we u de laatste impressies uit Macau natuurlijk niet onthouden. Wie al het fraais nog een keer wil beleven, adviseren we van harte de uitzending van RTL GP van aanstaande zondagmiddag, rondom de A1GP. Het team met (vlnr) cameraman Erik van Meegen, anchorman Olav Mol en verslaggever Rick Winkelman was aanwezig in Macau om het spektakel, en vooral de verrichtingen van Tom Coronel, uitgebreid vast te leggen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


macau73

Iets verder op de startgrid waren fotografen druk in actie met het vastleggen van de "racebabes" van WTCC-seriesponsor Yokohama. Daar staat met Mathijs Mattlehner overigens een Nederlander aan het hoofd van de Europese raceafdeling in Duitsland, maar naar we begrepen waren de dames toch uitgezocht via de Aziatische Yokohama-vestigingen.


macau78

Een van de attracties in het showprogramma was een optreden met deze auto uit het Japans Super GT-kampioenschap, een Toyota Supra met hybride-aandrijving. In Macau werd hij bestuurd door lokale held André Couto, die met deze auto voorzichtiger omging dan met z'n WTCC-Alfa (waarmee hij na een zware crash in de kwalificatie niet eens aan de races kon deelnemen). Overigens moest hij bij de beruchte Melco-hairpin in de Toyota GT-bolide iedere keer wachten op assistentie van de baanposten om de bocht om te komen, want zelfstandig kon hij deze krappe draai niet maken...

macau74

Onder de prominenten op de startgrid was ook de Duitser Erich Schmitt, die aan het hoofd staat van de raad van bestuur van SEAT. Hij was in Macau aanwezig om de SEAT-brigade, en vooral titelkandidaat Yvan Muller, een hart onder de riem te steken. Onder zijn arm heeft Schmitt een 1:43-schaalmodel van Tom Coronels oranje-zwarte SEAT Leon, dat in zeer gelimiteerde oplage vervaardigd is. Coronel overhandigde de topman dit model voor de start van de race. Altijd goed om goede relaties op hoog niveau bij de fabriek te hebben... Misschien heeft Coronel dan volgend jaar wel een modelletje van een gele SEAT met zijn naam erop om weg te geven!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet