Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Winterkampioenschap met Zandvoort 500 van start

Zaterdag 10 november gaat met de Zandvoort 500 voor de zevende maal de Dutch Winter Endurance Series van start op Circuit Park Zandvoort. De serie gaat over vijf wedstrijden en wordt deze winter verreden op de circuits van Zandvoort, Assen en Oschersleben (Duitsland).

Tekst en foto: PR

Bekende coureurs
Vorig seizoen wisten Rob de Laat en Marcel Broersma de titel te pakken. Met hun BMW 320i ETCC waren zij daarmee sterker dan de Porsches, Marcossen en Sakers. Veel bekende coureurs namen vorig jaar deel aan de Dutch Winter Endurance Series, onder wie Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Allard Kalff, maar ook WTCC-coureur Tom Coronel. Het afgelopen winterseizoen hadden maar liefst 262 rijders zich voor een of meerdere races ingeschreven.

fotowinterendurance

Slijtageslag
De races in de Dutch Winter Endurance Series staan bekend als slijtageslag voor zowel mens als machine. Hectische taferelen vinden plaats in de pits, waar de teams zo snel mogelijk hun pitstops proberen af te werken. Tijdens de races dient elk team minimaal drie pitstops met rijderswissel uit te voeren. Daarnaast zullen op sommige momenten de auto’s moeten worden voorzien van nieuwe banden en extra brandstof.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet