Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Red Bull Racing in hogere sferen met Starwars

 starwars 1
Het team van Red Bull slaagt er dit seizoen goed in de camera’s op zich te krijgen. Aan het begin van het seizoen lukte dat alleen al door de verrassend goede prestaties, maar nu het sportief wat minder gaat blijkt Red Bull ook een andere manier gevonden te hebben om aandacht te krijgen. Zo waren er in de vorige races al weer echt pitspoesen te vinden in de pits, iets wat de laatste jaren toch langzaam aan het verdwijnen was. Dit weekend komt Red Bull met een groots uitgepakte reclame campagne voor de nieuwe Starwars-film, ‘Revenge of the Sith.’

Tekst: Pieter de Boer, Foto's: PR

Het Energy Centre, welke in Imola nog alle aandacht opeiste doordat het indrukwekkende, drie verdiepingen tellende, gebouw boven alles uitstak, heeft dit weekend een metamorfose ondergaan. Het team heeft het gebouw opgebouwd in de haven van Monaco, waar dit weekend de zesde race van het seizoen verreden zal worden. Het gehele gebouw is helemaal in ‘Starwars-sferen’ omgetoverd.

 Starwars 2

Maar het blijft niet alleen bij het Energy Centre. Ook de wagens zullen speciaal voor de première van de film, die deze week is, een andere kleurstelling krijgen. “Monaco is de perfecte plaats om promotie te maken voor een nieuwe film en wij zijn dan ook blij dat wij mee mogen delen in de dit plezier,” aldus teambaas Christian Horner. “Zondag zullen ook acteurs van de film gast zijn bij ons in de paddock en op de grid, wat natuurlijk voor ons veel aandacht zal opleveren.” En om nog even in de Starwars-sferen te blijven, moet er natuurlijk ook door Horner even een Starwars-uitspraak volgen: “Hopefully the force will be with us!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet