Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Column Rob Kamphues: Het onwaarschijnlijke is gebeurd!

Het onwaarschijnlijke is dan toch gebeurd; een BN’er zonder noemenswaardige race-ervaring heeft een belangrijke prijs in de nationale autosport gepakt. Rob Kamphues finishte met mederijders Jeroen den Boer en Rob Bergmans afgelopen zaterdag 6 oktober als vierde in de Zes Uren van Zandvoort. Dat was voldoende om voor DB Motorsport de tweede plaats in de VW Endurance Cup veilig te stellen.

rob_kamphues_zwaait
Rob Kamphues

WK
Of, zoals DNRT-opperhoofd Huub Vermeulen het uitdrukte: ‘Vice-kampioenen in het enige internationale wereldkampioenschap voor Volkswagens Golf V TDI in Nederland.’ Dank aan deze nestor van de Nederlandse autosport, die er met zijn organisatie voor zorgt dat er nergens zo sportief en met gelijkwaardig materiaal wordt gereden als bij het DNRT.

Strijd om het zilver
Voor de laatste race van het kampioenschap waren nog vijf teams in de race om de titel van beste verliezer. Na de 24 uursrace van Oschersleben leken de kaarten aardig geschud, maar Manpower 1, bestuurd door Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde, hoefde maar drie plekken voor DB Motorsport met Kamphues, Den Boer en Bergmans te finishen om alsnog het zilver in de wacht te slepen.

Verbazing
Verbazing alom in de pits van Zandvoort toen bleek dat het duo de race aan zich voorbij liet gaan. ‘Er was niemand die met Ronald wilde rijden’, was het anonieme commentaar van een van de monteurs van Manpower. Nu weten we allemaal dat Ronald niet de makkelijkste is, maar dat leek toch wel een beetje overdreven. Laten we het er maar op houden dat Morien en Duivenvoorde zich wilden concentreren op de finaleraces in de SEAT Cupra Cup, waar het kampioenschap bijna binnen is.

Echte valse start
Andere concurrent voor het eremetaal, Ja-Bé Racing, schoot zichzelf bij de start in de voet door nog voor het vallen van de nationale driekleur tien plaatsen goed te maken. Streng doch rechtvaardig kreeg de nummer 511 direct de zwarte vlag. ‘Het was ook echt een valse start’, gaven de boosdoeners ruiterlijk toe. Zo is de Endurance Cup dus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet