Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Eerste 24-uurs race voor Ricardo van der Ende

Komend weekend zal Ricardo van der Ende zijn eerste ervaringen opdoen met het rijden van een 24-uur race van de DNRT op het Duitse Oschersleben. Dit keer niet in de BMW 130i waarin hij momenteel een gooi doet naar de titel, maar in de voorwiel aangedreven V-Racing Golf V DTI.

vw_ric

Tekst en foto’s: PR

“Ik heb echt heel veel zin in deze nieuwe uitdaging,” vertelt Van der Ende. “Al moet ik toegeven dat mijn roots toch meer liggen bij de snellere internationale toerwagens in combinatie met lange-afstandwedstrijden in de GT’s.

“Dit is voor mij de ideale voorbereiding voor misschien wel Le Mans in 2008!”, zegt Ricardo opgetogen. “Ik zal me denk ik snel thuis voelen bij het team van Frans Eldering en Jac Aerts. Want V-Racing is niet alleen een gemotiveerd team, ook de fun-factor is bij hen erg hoog en dat spreekt mij ook aan.“

480_ricardo_close

De samenwerking kwam tot stand via Len van Leeuwen van Pro Karting Holland in Alphen a/d Rijn. “Hij heeft mij in 2003, toen ik al twee jaar niet meer geracet had, ook weer terug in het zadel geholpen. Len van Leeuwen is zelf ook actief als coureur en hij maakt naast Frans Eldering en Jac Aerts ons team van vier rijders voor de 24-uurs race compleet.”

Het zal voor Ricardo even wennen zijn om, in plaats van direct te proberen weg te rijden of om alles op alles te zetten om de snelste rondetijd te noteren, vooral behoudend te rijden.

Op de vrijdag is er een vrije training, voor Van der Ende de enige mogelijkheid om te wennen aan de voorwiel aangedreven Golf. De race start zaterdag 22 september om 13:15 en zal op zondag 23 september om dezelfde tijd weer worden afgevlagd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet