Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Michael Bleekemolen ziet via grote beeldschermen zoon winnen

jeroen_bleek_op_podiumm

Zelf kwam Michael Bleekemolen niet verder dan een 21ste plaats in de Porsche Supercup-race van de Nürburgring. "Maar ik zat de hele wedstrijd naar de grote beeldschermen langs de baan te turen. Kijkend of mijn zoon Jeroen zou gaan winnen.'' Hetgeen ook gebeurde. Jeroen pakte, na Monaco, zijn tweede seizoenszege. Team Bleekemolen-coureur Jaap van Lagen kende ook een uitstekende race en finishte knap als zesde.

Tekst: PR/Marc Kok
Foto's: racecam.de

Superweekend
Jeroen Bleekemolen had een superweekend. Hij was zowel vrijdag (vrije training), zaterdag (kwalificatie) als zondag (wedstrijd) de snelste in de 30 topcoureurs tellende, supercompetitieve merkencup.


Spannend moment
Zijn enige spannende moment had Jeroen Bleekmolen zondag vlak na de start. "Ik had wat kleine probleempjes met de remmen, waardoor ik voorafgaand aan de wedstrijd de achterremblokken heb laten vervangen'', vertelde de winnaar na afloop. "Ik wist dat ik in het begin van de race even moest opletten bij het remmen. Maar toen ik na de eerste bocht de als tweede gestarte Christian Menzel goed voorbleef en de wagen na twee, drie rondjes steeds beter begon te lopen, wist ik dat het goed zou komen. Ik liep in het vervolg elk rondje twee à drie tienden van een seconde verder uit en pakte ook de snelste raceronde. Het was een superrace met een prachtig resultaat.''

jeroen_bleek_op_schouderss

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet