Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Spyker binnenkort van de beurs?

De grootaandeelhouders van Spyker willen dat het automobielconcern de beurs verlaat, stelt Dagblad De Pers. Spyker wijst in een verklaring deze contatering voorlopig naar het rijk der fabelen, maar geeft toe wel degelijk verschillende scenario’s voor een toekomstige herfinancieringoperatie te onderzoeken.

Tekst: Marc Kok

albers_in_spykerf1
Christijan Albers in zijn Spyker F1-bolide. Foto: Frits van Eldik Fotografie

De Pers zegt zich te beroepen op info van ‘goed geïnformeerde bronnen rond het bedrijf’. ‘’De grootaandeelhouders willen Euronext verlaten en het bedrijf er in de luwte weer bovenop helpen’’, schrijft het dagblad.

Michiel Mol
Mede door een hoos aan negatieve publiciteit is de koers van het aandeel Spyker dit jaar enorm gekelderd. Volgens de door De Pers aangehaalde ingewijde(n) zou interim-bestuursvoorzitter Michiel Mol (voor 29,9 procent aandeelhouder Spyker) erover denken om Spyker Formule 1 en de Spyker automobielfabriek in Zeewolde te splitsen als het bedrijf van de beurs is gehaald. Er zou zelfs al gesproken worden over een nieuwe beursnotering voor alleen de renstal.

Reactie
Spyker zegt in een officiële reactie op de berichtgeving dat het bedrijf in mei 2007 een strategische heroverweging is begonnen. De uitkomst van dit onderzoek zal de basis vormen van een herfinanciering die naar verwachting aan het eind van het derde kwartaal van 2007 zal worden afgerond.

Diverse opties
In dit kader zegt Spyker diverse opties te onderzoeken voor het bepalen van de toekomstige strategie. Onder de verschillende scenario’s is een vertrek van de beurs ‘een mogelijke consequentie’. Op dit moment zegt Spyker echter geen concrete plannen te hebben om de Amsterdam Stock Exchange te verlaten. Het proces van de strategische heroverweging is in een dermate pril stadium dat het nu te vroeg zou zijn om al op de uitkomst vooruit te lopen, aldus Spyker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet