Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR: TCR Germany in 2024 terug op de kalender

De TCR Germany keert met voormalig promotor Franz Engstler in 2024 weer terug op de kalender. Engstler vervulde de functie van promotor tussen 2016 en 2019. Daarna werd de serie door de ADAC overgenomen. Mede door Corona en diverse andere ontwikkelingen zakte het deelnemersniveau in 2022 naar slechts 10 auto’s.

2024 TCR Germany
De TCR Germany keer in 2024 weer terug op de kalender. Franz Engstler is weer voor de organisatie verantwoordelijk.

Tekst en Foto:Willem J. Staat

TCR Germany in 2024 terug op de kalender

Afgelopen seizoen waren er slechts drie TCR deelnemers die bij de STT(Speziell Tourenwagen Trophy) onderdak wisten te vinden. De serie begon ooit met meer dan 40 deelnemers…..daarvan zijn er overigens ook nog eens een groot aantal rijders naar de NLS overgestapt.

Franz Engstler: “Wij streven er naar om weer terug te gaan naar de basis met een groot aantal deelnemers met betaalbare autosport voor coureurs en teams alsmede spannende wedstrijden met een verscheidenheid aan merken alsmede maximale toegankelijkheid."

BG Sportpromotion met aan het hoofd voormalig Engstler medewerker Kurt Treml is mede verantwoordelijk voor de organisatie. Enkele wedstrijden maken deel uit van het ADAC Weekend pakket terwijl ook nauw met de TCR Eastern Europe organisatie nauw samengewerkt wordt. Dit uit zich op de kalender door wedstrijden op Red Bull Ring, Slovakiaring en Salzburgring.

De kalender voor het seizoen 2024 omvat zes wedstrijden
17-19 mei Red Bull Ring in samenwerking met TCR Eastern Europe
7-9 juni Slovakia Ring ins samenwerking met TCR Eastern Europe
28-30 juni Nürburgring
9/11 augustus Hockenheimring
20/22 september Salzburgring met TCR Eastern Europe
11/13 oktober Nürburgring
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet