Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR Europe Series: Tom Coronel opnieuw op podium op Circuit Paul Ricard

Audi RS3 LMS Tricorp Paul Ricard TCR Europe qualifying

Nadat John Filippi, Nicola Baldan en Kobe Pauwels de podiumplaatsen verdeelden in de eerste wedstrijd van gisteren, waren het op Paul Ricard in Le Castellet opnieuw drie Audi’s die het podium kleurden. Pauwels, Baldan en Tom Coronel maakten het succes compleet voor hun Comtoyou Racing team.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Audi RS3 LMS Tricorp Paul Ricard TCR Europe Podium


Tom Coronel blijft sterk scoren in de TCR Europe Series. Ook op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet stond hij weer op het podium: in de tweede wedstrijd van het weekeinde eindigde hij met de Audi RS 3 LMS in Tricorp-kleuren, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing na een sterk gereden inhaalrace als derde. De eerste race had de coureur als vierde afgesloten. Coronel blijft daarmee, met nog twee evenementen en vier races te gaan, aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

2023 EVENT: TCR World Tour Race of BelgiumTRACK: Spa-FrancorchampsTEAM: ComToYou Tricorp Team Audi SportCAR: Audi A3 LMSDRIVER: Tom Coronel


Coronel begon het weekeinde al goed door in de eerste vrije training de snelste tijd van het hele veld te laten noteren. “Paul Ricard is een circuit waar ik me altijd goed voel”, zei hij. “Vorig jaar heb ik hier gewonnen in de TCR Europe Series, ik won er de TCR-race in het kader van de FIA Motorsport Games en ook nu zaten we er direct goed bij. Het was ook wel een voordeel dat we, anders dan in Hongarije, waar we het lastig hadden, nu geen handicapgewicht aan boord hadden. Beginnen met de snelste tijd, met drie tienden voorsprong, dus ook nog eens een behoorlijk gaatje, is altijd positief. Je moet echter wel bedenken dat er in mijn team nog vijf andere Audi-rijders zitten, die natuurlijk ook mijn rondetijden zien en alles kunnen afkijken, dus het is wel zaak om scherp te blijven!”

Inderdaad reden in de tweede vrije training twee van Coronels teamgenoten sneller, zodat de Nederlandse coureur als derde eindigde. “Ik maakte nog één foutje tijdens mijn laatste run op nieuwe banden, anders had ik nog hoger gestaan, maar het ging prima”, liet Coronel weten. Ook de kwalificatie verliep goed, met de tweede tijd voor Coronel, achter zijn Franse teamgenoot Filippi. “Aanvankelijk was het plan om niet helemaal vol ervoor te gaan vanwege de 40 kilo die we dan weer aan boord zouden krijgen, maar uiteindelijk zijn we toch ‘all-in’ gegaan”, zei Coronel. “Ik zette net even iets te laat aan, waardoor ik als tweede eindigde, maar ook daarmee was ik wel tevreden.”

2023 TCR Europe Le Castellet Race 1 First lap 30


De eerste race van het weekeinde werd op zaterdag aan het begin van de avond verreden. “Ik had echt een supergoede start”, aldus Coronel. “Ik was echt heel goed weg, maar na 20 meter liet ik de ‘start release button’ los en dat was blijkbaar net iets te vroeg, want ik had enorm veel wheelspin. Daardoor ging ik als vierde de eerste bocht in en daar bleef ik de hele race, op de bumper van de rijder op de derde plaats, maar ik kon hem niet inhalen, ondanks dat ik het meerdere keren probeerde. De snelheid was er zeker, ik reed ook de snelste raceronde in het veld, maar helaas geen beker mee naar huis. Wel goede punten, maar inhalen was net even te riskant.”

UITSLAG RACE 1

Audi RS3 LMS Tricorp Paul Ricard TCR Europe Free Practice


Vanwege de omgekeerde startvolgorde voor de eerste tien in de kwalificatie moest Coronel als negende starten voor de tweede race. “Ik had opnieuw een heel goede start”, meldde de coureur. “Vervolgens zat ik rond plek vier heel erg te rommelen met Comte, die me flink ophield, maar uiteindelijk kon ik hem passeren en moest ik vervolgens jacht maken op mijn teamgenoot Davidovski op de derde plaats. Die kon ik uitremmen in de eerste bocht aan de binnenkant, waarmee ik dus derde lag. Die plek heb ik vervolgens vastgehouden en zo kan ik ook hier weer een beker mee naar huis nemen! De derde plaats, nadat ik als negende was gestart, daar ben ik zeker tevreden mee. Ook de snelheid was goed, ik zit er serieus goed bij en heb ook nog steeds een mooie voorsprong aan kop van het kampioenschap.”

UITSLAG RACE 2

Audi RS3 LMS Tricorp Paul Ricard TCR Europe Podium jump


In de TCR Europe Series is er nu een zomerpauze, van 22 tot en met 24 september wordt de volgende ronde verreden op het Autodromo Nazionale Monza in Italië, terwijl nog eens een maand later, van 20 tot en met 22 oktober, de finale gepland staat op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het Spaanse Montmeló.

TCR Europe 2023 kalender
22 – 24 september, Autodromo Nazionale Monza, Italië
20 – 22 oktober, Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje

STAND

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet