Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen wint Monaco, Huisman tweede

Het was vanmorgen oranje boven op Monaco. Jeroen Bleekemolen won soeverein de Porsche Supercup in Monaco, terwijl Patrick Huisman op P2 ook het podium mocht beklimmen. Sebastiaan Bleekemolen maakte het familiefeestje compleet door een knappe vijfde stek uit het vuur te slepen.

Tekst: Marc Kok

jeroenbleekmonaco

Met het veroveren van de pole position op vrijdag had Jeroen Bleekemolen al een enorme slag geslagen. Want het is bekend dat inhalen op het nauwe stratencircuit heel moeilijk is. Zeker ook in de Porsche Supercup. De historie leert immers dat de pole setter in Monaco bijna altijd zegeviert in de sterkste merkencup ter wereld. Slechts twee keer is het gebeurd dat de snelste in de training niet zou zegevieren in het Vorstendom.

Formidabel
Met deze wetenschap in het hoofd ging Jeroen hedenmorgen van start voor een race over 16 ronden (53 kilometer). De opdracht was simpel: Loods de wagen met het nummer 17 ongeschonden de eerste bochten door, behoud de kop en maak vooral zelf geen domme fouten. De jongste ‘Bleek’ kweet zich formidabel van deze strategie en reed onbedreigd naar een van zijn mooiste zeges uit zijn carrière.

Achter Bleekemolen was het meer oranje boven. Patrick Huisman, die als derde had getraind, pakte bij de start de tweede plek af van regerend Porsche-kampioen Richard Westbrook en stond deze in het vervolg van de prestigieuze wedstrijd niet meer af. Westbrook hield op zijn beurt Uwe Alzen achter zich, waardoor de Brit wederom goede zaken deed voor het klassement en zijn leidende positie nog meer verstevigde.

Surprise
Achter Alzen zorgde Sebastiaan Bleekemolen voor de tweede surprise vanuit de ‘Bleek’-hoek. De Haarlemmer had, net als de vorige race op Barcelona, een briljante start en stoomde op van P8 naar 5. In het vervolg kon de oudste zoon van Michael Bleekemolen het tempo van het kwartet voor hem niet bijhouden en moest hij keihard vechten om de vier achter hem in zijn nek hijgende concurrenten achter zich te houden. Hoewel Damien Faulkner Bleekemolen nog een aantal keer toucheerde, waardoor Sebastiaan in de slotfase gedwongen werd een chicane af te snijden, hield ‘Bleek’ de vijfde stek knap vast.

Robert van den Berg van Harders Plaza Racing finishte als 13de. Een net resultaat, aangezien de Harderwijker als 22ste was gestart. Menno Kuus, teamgenoot van Van den Berg, werd als 18de afgevlagd, terwijl Simon Frederiks (HSF Porsche Eindhoven) een plekje achter hem eindigde. Frederiks’ teammaat Paul van Splunteren viel uit.

De volgende Porsche Supercup-race is op 1 juli op Magny-Cours.

Monaco, Porsche Supercup:
1. Jeroen Bleekemolen (Ned), 16 ronden in 26.38,987 (120,316 km/uur gemiddeld)
2. Patrick Huisman (Ned) op 0,391 seconden
3. Richard Westbrook (GBr) op 0,931
4. Uwe Alzen (D) op 2,598
5. Sebastiaan Bleekemolen (Ned) op 14,901
6. Damien Faulkner (Ier) op 15,157
7. Nicolas Armindo (Fr) op 16,629
8. David Saelens (Bel) op 17,145
9. Marc Benz (Zwi) op 17,524
10. William Langhorne (USA) op 29,653
13. Robert van den Berg (Ned) op 34,655
18. Menno Kuus (Ned) op 56,717
19. Simon Frederiks (Ned) op 1:18,246
Uitgevallen: Paul van Splunteren (Ned).


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet