Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

IGTC: Nicky Catsburg in Craft-Bamboo Mercedes-AMG GT3 voor 12 Uur Bathurst

230125 Bathurst Catsburg Mercedes
De Craft-Bamboo-Mercedes waarmee ook Nicky Catsburg in actie komt

Hij kwam voor dit jaar niet tot een overeenkomst met BMW, naast de geplande campagne met Corvette Racing in de GTE-Am-klasse van het FIA WEC, maar Nicky Catsburg heeft al een interessant alternatief: tijdens de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour van volgende week, de start van het seizoen in de Intercontinental GT Challenge, zit hij in een Mercedes-AMG GT3. De Amersfoortse rijder deelt de auto van Craft Bamboo Racing met het nummer 77 met de Oostenrijker Lucas Auer en regerend IGTC-kampioen Daniel Juncadella uit Spanje.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

In totaal staan er maar liefst negen Mercedes-AMG GT3's op Mount Panorama aan de start. Daarbij gaat de meeste aandacht uit naar de drie Customer Racing Teams, die kunnen rekenen op extra ondersteuning vanuit de GT-raceafdeling in Affalterbach. Naast de auto van Craft Bamboo Racing met Nicky Catsburg in de bezetting hebben ook GruppeM met Maro Engel, Mikael Grenier en Raffaele Marciello alsmede het Australische Triple Eight met Broc Feeney, Shane van Gisbergen en Maximilian Götz extra ondersteuning.

Ook SunEnergy1, vorig jaar winnaar van de race, is ingeschreven om punten te kunnen scoren voor de merkentitel in de Intercontinental GT Challenge. Voor dit team rijden Jules Gounon – die dit jaar onder de vlag van Andorra start, nadat hij ondanks vele successen door de Franse federatie in december niet eens was uitgenodigd voor het eindejaarsfeest – Luca Stolz en Kenny Habul. Andere Mercedes-inschrijvingen als klantenauto's zijn er van Scott Taylor Motorsport, Triple Eight Race Engineering, Valmont Racing en Volante Rosso Motorsport. Daarnaast zet het Australische team Nineteen Corporation een Mercedes-AMG GT4 in.

Overigens wordt het voor Catsburg niet zijn eerste optreden met een Mercedes: in 2021 verving hij de toen met corona besmette Yelmer Buurman in de Mercedes-AMG GT3 van het Taiwanese team HubAuto Racing voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet