Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: ADAC GT Masters in 2023 met grote prijzenpot en bewezen structuur

De ADAC GT Masters start het seizoen 2023 met het beproefde concept, evenementen met veel bezoekers en een prijzenpot van ruim 570.000 Euro. Verder start de ADAC GT Masters het seizoen met de succesvol opgezette duurzame brandstof. Zes racen van elk twee wedstrijden in Duitsland en Oostenrijk staan op het programma. Na 15 jaar afwezigheid keert de GT Masters ook weer naar de Norisring terug.

2023 Hockenheim
Het 2023 ADAC GT Masters seizoen begint en eindigt op Hockenheim.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

ADAC GT Masters in 2023 met grote prijzenpot en bewezen structuur
Duurzaamheid speelt ook in het nieuwe ADAC GT Masters seizoen een belangrijke rol. Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt men in de ADAC GT Masters gebruik van de innovatieve Shell Blue Gasolie 98 brandstof die voor ongeveer 50 procent uit nieuwe componenten bestaat. Afgelopen seizoen werden er door de coureurs 10.971 ronden met duurzame brandstof afgelegd en zij leverden daarbij een belangrijke bijdrage aan de CO 2 reductie.

ADAC Motorsportbaas Thomas Voss: "Ook in 2023 zal de ADAC GT Masters met dit concept, waarover de fans al 16 jaar enthousiast zijn, starten. Het voorstel uit december om gezamenlijk met de Prototypes te starten krijgt geen vervolg. Daarmee komen wij aan de wens van de vele teams om de ADAC GT Masters in ongewijzigde vorm te continueren. Op sportief vlak wordt echter het profiel van de serie verscherpt door in de toekomst op elk voertuig een rijder met een zilveren en bronzen rating samen te laten rijden. Dit zal ervoor blijven zorgen dat de ADAC GT Masters voor getalenteerde mensen, hongerig naar succes een attractief platform blijft."

De kalender
Het ADAC GT Masters seizoen wordt gedurende het weekend van 9-11 juni met een Special Event op de Hockenheimring in Baden W ürttemberg geopend. Nadere informatie volgt op korte termijn. Het tweede evenement behoort op de Norisring tot de seizoenshoogtepunten. Het is de eerste van vier wedstrijden waarbij de GT Masters met de DTM samen rijdt. Voor het eerst sinds 2012 rijdt de ADAC GT Masters weer in het kader van de Truck Grand Prix op de Nürburgring. Na de zomerpauze volgt de volgende uitdaging op de Sachsenring gevolgd door het wedstrijdweekend op de Red Bull Ring. Het seizoen wordt traditioneel op de Hockenheimring beëindigd


2023 NB.
De ADAC GT Masters rijdt dit jaar niet op Zandvoort helaas maar wel in het kader van de TrucK GP op de Nürburgring.

De sportieve uitvoering
In de ADAC GT Masters blijven twee coureurs de cockpit delen. Vanaf dit jaar is het verplicht om met een zilveren en een bronzen coureur te rijden. Daarmee blijft de ADAC GT Masters trouw aan haar filosofie om jong talen optimaal te promoten om jong talent de kans te geven om zich in een professionele omgeving verder te ontwikkelen. Goede prestaties en successen worden beloond. Voor het nieuwe seizoen is er maar liefst een prijzenpot van 570.000 Euro. Naast het rijders- en teamklassement is er voor ambitieuze coureurs het Pirelli Trophy-klassement. Vanaf vandaag kunnen teams zich inschrijven voor de ADAC GT Masters 2023. De deadline is 1 mei.

Kalender
09.06. – 11.06.2023 Hockenheimring Baden-Württemberg (Specialevent)
07.07. – 09.07.2023 Norisring (DTM)
14.07. – 16.07.2023 Nürburgring (ADAC Truck Grand Prix)
08.09. – 10.09.2023 Sachsenring (DTM)
22.09. – 24.09.2023 Red Bull Ring / A ( DTM)
20.10. – 22.10.2023 Hockenheimring Baden-Württemberg (DTM)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet