Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: MP Motorsport opent deuren na kampioensjaar


opendag-mp-8

De tweezitter van MP was er vanzelfsprekend ook.

opendag-mp-9

De auto op basis van nog zo'n Lola B05/52 trok het meeste bekijks, ook doordat de huidige raceauto's van MP zich dus nog in diverse staat van onttakeling bevonden.

opendag-mp-31

En als de ouderwetse V8 van de tweezitter werd aangevuurd, stond iedereen er natuurlijk meteen omheen.

opendag-mp-1

De gasten hoefden sowieso niet stil te zitten. Er was genoeg te doen, zoals een bandenwisselwedstrijd.

opendag-mp-4

Of ze konden testen of hun reactiesnelheid die van formulecoureurs overtreft.

opendag-mp-10

De Mercedes waarmee Henk de Jong en zoon Daniël altijd de 24 Uur van Dubai rijden, was nog niet terug, maar iedereen mocht instappen in een ander project van De Jong sr.

opendag-mp-11

Maar hier liggen de echte autosportwortels van Henk de Jong: eind jaren zestig stapte hij op de naburige baan van Strijen op de karts. Daar ontmoette hij ook Dick van der Wilt, de man die begin deze eeuw teammanager van MP Motorsport werd en onder meer Jaap van Lagen naar de Formule Ford 1600-titel van 2002 leidde.

opendag-mp-25

De jongste generatie kan intussen niet wachten om te beginnen.

opendag-mp-5

Racesimulatoren waren er vanzelfsprekend ook.

opendag-mp-23

Al kon niet iedereen Max Verstappen zijn. Deze jongedame stuurt haar Mercedes door de Rob Slotemakerbocht op weg naar het Scheivlak.

opendag-mp-6

Een dragstrip voor speelgoed-raceauto's op luchtdruk.

opendag-mp-7

Daar treffen we ook Loïs de Bruin, sinds eind 2020 de pr- en socialmediamanager van MP. Zij leidde de journalisten rond die naar Westmaas waren afgereisd.

opendag-mp-30

Zo legde ze uit dat de tweede hal inmiddels ook helemaal bij de werkplaats is getrokken en er plannen zijn om een satellietvestiging in Spanje te openen, speciaal voor de Formule 4. Want de extra ruimte is nu alweer te klein: dit jaar gaat MP er twee nieuwe kampioenschappen bij doen, de Eurocup-3 en de F1 Academy. Ook daarover meer in ons gesprek met Dorsman.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet