Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Kelvin van der Linde vervangt geblesseerde Robin Frijns, Frijns op weg naar huis

230119 FE Kelvin
Kelvin van der Linde maakt zijn Formule E-racedebuut in het Abt-Cupra-team

De Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, het meest recent vooral bekend uit de DTM, neemt volgende week de plaats in van de geblesseerde Robin Frijns in het Abt-Cupra-team tijdens de twee Formule E-races op het circuit van Diryah in Saoedi-Arabië. Voor de 26-jarige Van der Linde wordt dit het racedebuut in de Formule E, waarin hij al wel tests achter de rug heeft. Ondertussen berichtte Robin Frijns vanuit Mexico dat hij op weg naar huis is. Afgelopen zaterdag liep hij tijdens de eerste Formule E-race van het seizoen een vijfvoudige breuk aan zijn linker pols en hand op als gevolg van een aanrijding met Norman Nato. Frijns werd in Mexico geopereerd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Team Abt-Cupra, Instagram Robin Frijns 


"Ik kan iedereen niet genoeg bedanken voor de geweldige ondersteuning die ik heb ontvangen", aldus Frijns op zijn Instagram-account. "Vooral Dr. Max, die mij aan mijn hand en pols geopereerd heeft. Het hele team van het Hospital Ángeles Acoxpa was er voor mij van het begin tot het einde, toen ik vertrok. Deze mensen zijn de ware helden van deze wereld. Altijd klaar om mensen te helpen, te proberen om levens te redden of, in mijn geval, mijn carrière. Dank!"

230119 FE Frijns Hospital
Robin Frijns met zijn behandelend chirurg Dr. Max voor vertrek vanuit het ziekenhuis


De blessure van Frijns betekent een kans voor Kelvin van der Linde. "Het is een droom van me om in de Formule E te racen, maar natuurlijk had ik een andere voorstelling van de omstandigheden voor mijn debuut", benadrukt Van der Linde. "Het spijt me zeer voor Robin en ik hoop dat hij gauw weer fit is." Van der Linde reed naast zijn GT-activiteiten in 2020 tijdens de Formule E-rookie-testdag in Marrakesh en nam tijdens de pandemie deel aan een virtuele Formule E-competitie op de simulator. Bovendien ondersteunt hij het Abt Cupra-team dit seizoen met simulatorwerk. "Ik ben blij met het vertrouwen en de uitdaging. Nu heb ik nog een paar lange dagen voor me en dan zal ik mijn uiterste best doen om Robin zo goed mogelijk te vervangen."

Hoe lang Frijns uitvalt, is nog niet bekend, maar hij wordt vanuit het team op geen enkele manier onder druk gezet, zo vertelt teambaas Thomas Biermaier: "We zijn constant in contact met Robin en we wensen hem opnieuw een goed herstel. Hoewel iedereen in het team hem erg mist, geven we hem alle tijd om volledig te herstellen van zijn blessure, dat heeft absolute prioriteit. Kelvin is al jarenlang in de meest uiteenlopende hoedanigheden een deel van de Abt-familie. Hij was sinds het begin bij ons comeback-project betrokken en stond altijd al vast als reserverijder, dus het was voor ons meteen duidelijk dat hij Robins zitje zou overnemen. De taak en de uitdaging, zonder test direct in een WK-race te starten, zijn natuurlijk gigantisch, maar Kelvin is enorm gemotiveerd, werkt hard en het hele team zal hem zonder druk ondersteunen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet