Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR: Lynk & Co-fabrieksteam Cyan Racing met vier auto's in TCR World Tour

230106 TCR Cyan
Lynk & Co Cyan Racing heeft vier auto's toegezegd voor de nieuwe TCR World Tour

Het Chinese merk Lynk & Co, dat met allerlei politieke manoeuvres voor en achter de schermen een flink aandeel had in het einde van de FIA WTCR – World Touring Car Cup, is nu de eerste fabrikant die officieel zijn ondersteuning heeft uitgesproken voor de nieuwe TCR World Tour. Deze wedstrijdserie, die evenementen uit bestaande nationale en supra-nationale TCR-kampioenschappen omvat, neemt de plaats in van de FIA WTCR als mondiale toerwagencompetitie en vindt plaats onder auspiciën van de WSC Group, de organisatie van Marcello Lotti, de geestelijk vader van het TCR-concept. Lynk & Co Cyan Racing, het fabrieksteam van het Chinese merk, heeft aangekondigd met vier auto's aan de serie te willen deelnemen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Eerder al maakte het Belgische Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert bekend dat het de deelname aan de TCR World Tour op het programma heeft staan, maar een officieel standpunt van Audi ontbrak tot dusver. Dat ligt bij Cyan Racing enigszins anders, want de Zweedse renstal onder leiding van Fredrik Wahlén mag als het officiële fabrieksteam van Lynk & Co worden beschouwd.

Wahlén uit zich dan ook zeer tevreden met het geplande project: "We zijn zeer verheugd onze succesvolle en langdurige samenwerking met Lynk & Co en Geely Group Motorsport in de wereldwijde toerwagens met de nieuwe en spannende TCR World Tour voor 2023 en daarna te kunnen voortzetten. Dit is het hoogste niveau van toerwagenracen en met een nieuw sportief reglement en nieuwe banden in vergelijking met de WTCR hebben we geen twijfel dat de competitie extreem zwaar zal zijn", deelt hij ook nog even een sneer uit aan de vorige promotor en WTCR-bandenmerk Goodyear.

Alexander Murdzevski Schedvin, hoofd van Geely Group Motorsport, verklaart: "We ondersteunen Cyan Racing volledig in de beslissing om deel te nemen aan de TCR World Tour, het begin van een nieuw hoofdstuk in de zeer succesvolle samenwerking tussen het team en Lynk & Co, die in 2018 van start ging. De beslissing van Lynk & Co Cyan Racing om deel te nemen aan de TCR World Tour onderstreept onze verbintenis met de toerwagensport als een ongeëvenaard platform voor productmarketing." Rijders voor de vier auto's worden op een later tijdstip bekendgemaakt, maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat de Franse familieleden Yvan Muller en Yann Ehrlacher, de Zweed Thed Björk en de Chinees Ma Qing Hua de beste kansen maken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet