Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Groeten uit Stuttgart en Weissach van de Porsche Night of Champions

Lietz Lieb

De Oostenrijker Richard Lietz (l.) behaalde dit jaar met de Porsche 911 RSR zijn vierde klassezege in Le Mans. Op zaterdag vierde hij bovendien zijn 39e verjaardag. Hier op de foto met Marc Lieb, met wie Lietz in 2010 en 2013 de klasse in Le Mans won. Lieb, die in 2016 zelfs de algehele overwinning in Le Mans behaalde, is tegenwoordig teamleider sportcommunicatie bij Porsche.

Lechner

Was het vorig jaar "ons eigen" team GP Elite dat met de prijzen in de Porsche Mobil 1 Supercup aan de haal ging, dit seizoen was het Oostenrijkse team BWT Lechner Racing net een tandje beter. Mooi succes voor teambaas Robert Lechner (l.), die het team samen met zijn broer Walter leidt. De Luxemburger Dylan Pereira (m.) won de rijderstitel in de Supercup, de Deen Bastian Buus (r.) werd na een selectie in Jerez gekozen tot de nieuwe Porsche-fabrieks-juniorrijder voor volgend jaar.

Culinair

De culinaire brigade van Porsche zorgde ervoor dat het de 370 gasten tijdens de "Night of Champions" aan niets ontbrak.

Groepsfoto

"We are one" was het motto van de avond, en dat bleek ook tijdens de traditionele groepsfoto met alle bestuursleden, fabrieksrijders en gehuldigden.

Bohn

De Zwitser Ralf Bohn, die al sinds mensenheugenis samen met de broers Renauer in het Porsche-klantenteam Herberth Motorsport in actie komt, ondermeer in de 24H Series van Creventic, won dit jaar de hoofdprijs in de Porsche Cup, het traditionele klassement voor privérijders, dat in 1970 door Ferry Porsche in het leven werd geroepen. Naast de 24H Series scoorde Bohn het afgelopen seizoen ook punten in de Asian Le Mans Series, de GT World Challenge Europe, International GT Open, het Campionato Italiano GT Endurance en ADAC GT4 Germany.

Haasteren

Torsten van Haasteren, teammanager van het succesvolle Nederlandse Porsche-team GP Elite, ontbrak ook niet tijdens de "Night of Champions".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet