Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Apex Racing Team en Simac behalen titel in het IMSA Esports Michelin Global Championship

In de vierde en laatste seizoenswedstrijd behaalde het Apex Racing Team een overall overwinning in de GTD klasse. De zege ging naar Jamie Fluke en Yohann Harth. Ondanks een tijdstraf ging de titel naar hun teamgenoten Alejandro Sanchez en Kevin Ellis Jr. In de toerwagencategorie ging de titel naar SimRC.


2022 Start

Tekst: Willem J. Staat
Foto' s: VCO

Apex Racing Team en Simac behalen titel in het IMSA Esports Michelin Global Championship
De finale van het IMSA Esports Michelin Global Championship werd volledig door het Apex Racing Team beheerst. Een bijna foutloos seizoen leverde hen de titel op. De allerlaatste wedstrijd vond op de virtuele Daytona International Speedway plaats en ook hier behaalde het team uit het Britse Corby de zege in de GTD klasse. Met een intern teamduel maakten zij volledig de dienst uit. Oorspronkelijk zag het er naar uit dat de #98 Porsche 911 GT3 R vam de combinatie Alejandro Sanchez en Kevin Ellis Jr. de wedstrijd gewonnen had. Maar vanwege een tijdstraf ging die alsnog naar hun teamgenoten Jamie Fluke en Kevin Ellis Jr. met de #97 Porsche 911 GT3 R. In de eindstand van het kampioenschap deden zich overigens geen veranderingen meer voor. Bij de toerwagens ging de titel naar Kieran Harrison en Constantin Guinez van TeamRC. Maar ook hier ging de overwinning naar het Apex Racing Team met Gaël Valero en Nicol Foggi.

98 Porsche

Direct vanaf het begin werd de GTD-klasse door vier rijders van het Apex Racing Team gedomineerd. Na de rijderswissels veranderde dit kortstondig als beide teams kortstondig hun kopposities verloren maar op vers rubber weer snel terug aan kop kwamen. Patrik Holzmann en Maximilian Benecke van BMW Team Redline eindigden als derde. Nadat de wedstrijdleiding het winnende duo een tijdstraf van ruim 35 seconden had opgelegd, beschikten zij nog over een achterstand van 19 seconden. Het deed overigens geen afbreuk aan de dagoverwinning en het behalen van de titel.


2022 ToerwagensMeer spanning bij de toerwagens
Bij de toerwagens ging het overigens veel spannender aan toe. R8 Esports en SimRC leverden een keihard duel om de overall overwinning waarbij het Apex Racing Team zich ook nog eens in de strijd mengde. Uiteindelijk pakte Apex Racing Team hier ook de titel. Met deze overwinning beroofden zij R8G Esports van waardevolle punten waardoor SimRC de titel kon pakken.

Commentaren:
Kevin Ellis Jr. (Apex Racing Team overall kampioen GTD): "Wij hadden er niet op gerekend dat het na de start zo rustig zou blijven. Eigenlijk hadden we op een meer chaotische stint gerekend. Na pitstop zijn we na de inhaalmanoeuvres gewoon rustig gebleven."

Alejandro Sanchez (Apex Racing Team overall kampioen GTD):" Ik ben dolblij. Het was één van de beste beslissingen überhaupt om van dit team deel uit te gaan maken. De overwinning was één van de hoogtepunten dit jaar. Ik denk dat we erg verdiend gewonnen hebben omdat we ons bijzonder ingespannen hebben."

2022 BMW Zonsondergang

Kieran Harrison (SimRC overall kampioen Toerwagens): " Aan het einde van de wedstrijd werd het wat beangstigender. Ik denk dat R8 Esports bewust geprobeerd heeft om ons af te remmen. Aan het einde van de wedstrijd had ik er overigens vrede mee dat het Apex Racing Team aan de leiding lag en door R8 Esports werd opgejaagd. Ben de finish was ik dan ook erg opgelucht."

Corentin Guinez (SimRC overall kampioen Toerwagens): "Ik was erg nerveus en heb na de finish bijna al mijn nagels afgebeten. Om Kieran te helpen heb ik vervolgens wat informatie doorgegeven. Ik denk dat het aan het einde voor hem nog iets meer stress betekende. Erg verheugd dat het ons gelukt is."

2022 Porsche dubbel

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet