Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Na regen komt zonneschijn voor Alan Czyz op Assen

Czyz2

Het zijn vaak weekeinden van Alan lacht en Alan huilt. Successen worden omgeruild met diepe pech. Gisteren viel hij in leidende positie uit op Assen met een geheel verwoeste motor en vandaag wint de jonge Pool gewoon met een revised exemplaar. Alan Czyz een 16 jarige tiener profiteerde optimaal van een foutje van koploper Tomas De Backer in Strubben en pakte de kop, om deze niet meer af te geven ondanks aanvallende acties van Senna van Soelen. Tomas De Backer werd derde en werd daarmee de Belgisch kampioen en de beste in de Dutch Belgian Super Star strijd.

Tekst: Aangeleverd materiaal
Foto's: PR

Tomas De Backer won gisteren de eerste wedstrijd en mag zich daarmee bijna Belgisch en Dutch Belgian Super Star kampioen noemen. Nadat gisteren bij Bas Koeten Racing de champagne gespoten heeft voor Sen Roodenburg voor de titel in de divisie 1 voor rijders onder de 24 jaar, kwam de domper. Roodenburg heeft in zijn jacht naar voren even buiten de lijntjes gekleurd en dat kost hem twee posities, waarmee hij dus niet tweede wordt maar vierde. Het betekent echter ook dat de titel nog niet binnen is, al scheelt het niet veel. Wanneer Roodenburg de tweede race van start gaat is de titel een feit.

De zwaar teleurgestelde Alan Czyz leverde gisteren zijn Fiesta in leidende positie af bij de pitbox van zijn team met een motor die terminale schade had. De jonge Pool staat voor de tweede wedstrijd op de poleposition, maar of de wagen op tijd gereed is, is nog maar de vraag. Aan de andere kant van de eerste rij staat De Backer. De tweede rij is voor Senna van Soelen en Ellis Spieza.

Het is het team van Nowicki Auto Serwis team van Alan Czyz gelukt om de Ford Fiesta aan de start te brengen. Hulde voor het enthousiaste Poolse team.

Start

Czyz houdt de leiding na het doven van de rode startlichten, maar Tomas De Backer heeft de beste start gevolgd door Senna van Soelen en Ellis Spieza. Tomas De Backer pakt in de eerste ronde de kop over van Czyz. Spiezia zakt terug uit de kop, waardoor Sen Roodenburg naar de vierde plaats stijgt. Philippe Huart gaat in de GT chicane tussen de pionnen door en moet een gewonnen plaats terug geven.

Drift

Een bocht verder raken Huart en Tom Feyaerts elkaar in de Haarbocht. Huart krijgt een waarschuwingsvlag voor zijn rijgedrag. Na een opmars is het einde verhaal voor Veeti Rajala die zijn auto stil moet zetten in de Geert Timmer chicane. De wagen kan niet geduwd worden en staat vast. De wedstrijdleiding besluit daarom de safetycar de baan op te sturen.

oorzaak safetycar

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet