Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR Whelen: Liam Hezemans gaat in de EuroNASCAR 2 voor een spannende finale zorgen

Het gaat zondag in Grobnik een spannende finale worden. Liam Hezemans behaalde in de EuroNASCAR 2-wedstrijd een fenomenale overwinning. Direct bij de start nam hij de leiding van de Cyprioot Vladimiros Tziortis over. Ook Naska ging aan de Tziortis voorbij en zette vanaf P2 de aanval op de Nederlander in. Naska deed er alles aan om bij Liam in de buurt te komen maar slaagde daar niet in. Voor Hezemans betekende het zijn vijfde seizoensoverwinning en is Naska tot op drie punten in de tussenstand genaderd.

Liam Koploper
Liam Hezemans nam direct de leiding en stond die niet meer af.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's NWES/Bart Dehaese

Liam Hezemans gaat in de EuroNASCAR 2 voor een spannende finale zorgen
De #50 Hendriks Motorsport ging als op rails waardoor Liam zijn voorsprong gemakkelijk wist te vergroten en gemakkelijk naar de overwinning wist te cruisen. Tevens liet hij de tweede snelste ronde noteren waardoor hij morgen naast Tziortis vanaf de eerste startrij vertrekt. Naska start als derde voor de EuroNASCAR 2 finale.
Liam Hezemans: "Natuurlijk krankzinnig gezien het feit waar wij ons aan het begin van het seizoen bevonden. Dank aan het gehele team. We hebben de eerste stap gedaan en morgen proberen we de tweede te doen. Al zal dit iets moeilijker zijn. Zeker omdat hij (Naska) dit verwacht. Maar ik ben dolgelukkig. Dit was exact wat we nodig hadden om het kampioenschap open te houden."

Alberto Naska: "Het was een zware wedstrijd en ik kon in geen enkele bocht relaxen. Liam was duidelijk sneller en ik moest mij tegen Tziortis verdedigen. En die was ook al sneller. Het was voor mij erg moeilijk. Ik ben een beetje teleurgesteld omdat we nogal moeite met de set-up hadden. Liam en Vladimiros vonden gewoon een betere en wij hadden er moeite mee. Ik ga mijn best doen om de titel te behalen."

Van Naska werd verwacht dat hij bij Liam in de aanval zou gaan maar hij moest zich fel tegen Tziortis verdedigen. De Italiaan maakt nog steeds kans op de titel maar spannender kan het morgen niet worden. In ieder geval dit zijn de ingrediënten voor een spannende finale. Achter Tziortis eindigde regerend kampioen Martin Doubek in zijn Hendriks Ford Mustang als vierde gevolgd door Melvin de Groot die in zijn Team Bleekemolen Ford Mustang tevens de Challenger Trophy voor rijders van 40 jaar en ouder pakte. Achter De Groot eindigde de Fin Tuomaas Pontinen in de Team Bleekemolen Chevrolet Camaro als zesde na een fel duel met Claudio Cappelli in de MK1 Ford Mustang.

Daarachter volgden Christian Malcharek (PK Carsport Camaro), Neo Lambert (Speedhouse Ford Mustang) en Leonardo Colavita (Double T by MK1 Racing Chevrolet Camaro). De Ladies Trophy ging naar Lulli del Castello in de Caal Racing Chevrolet Camaro.

2022 Winnaar Liam
Gaat Liam in zijn eerste jaar kampioen in de Euro NASCAR 2 worden? Morgen weten we het.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet