Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

GT4: Van der Ende/Lessennes sluiten FFSA GT4 seizoen met vice titel af

De combinatie Ricardo van der Ende/Benjamin Lessennes sloot het FFSA GT4 seizoen afgelopen weekend op het Franse Paul Ricard uitstekend af. De Nederlands/Belgische combinatie won voor het team van L'espace Bienvenue en stelde daarmee de vice-titel veilig.Podum R1 Tweemaal een podium voor V.d. Ende/Lessennes op Paul Ricard.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: FFSA/SRO

Van der Ende/Lessennes sluiten FFSA GT4 seizoen met vice titel af
Het weekend begon met een prachtige avondwedstrijd waarin van der Ende met de L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4 direct de leiding nam en direct van zijn achtervolgers afstand wist te nemen. Nadat Lessennes de BMW M4 GT4 in leidende positie van v.d. Ende had overgenomen reed hij feilloos naar de finish. Achter van de combinatie Van der Ende/Lessennes eindigde de Racing Spirit Competition of Leman van de combinatie Weyrich/Canton met een Aston Martin Vantage AMR GT4 als tweede gevolgd door de CMR Toyota GR Supra GT4 van de combinatie Lemeret/Tribaudini.

2022 Avondwedstrijd
Start van een schitterende avondwedstrijd op circuit Paul Ricard.

Voor de combinatie Nicolas Prost/Rudy Servol werd het met de #36 CMR Alpine Renault A 110 GT4 een teleurstellend weekend. In de eerste wedstrijd. In de wedstrijd spinde de Alpine en viel buiten de punten. In de tweede wedstrijd werden zij al in de tweede ronde uitgeschakeld waardoor de ProAm titel definitief naar de Franse combinatie Alban Varruti en Julien Piquet met de #10 Clubsport van het AVR Avvtar team ging. Voorafgaande aan de wedstrijd hadden zij een achterstand van 36 punten op Prost/Servol en geloofden nauwelijks in hun kansen terwijl het geluk uiteindelijk toch hun kant uitviel.

In de tweede wedstrijd vormde de concurrentie voor de Belgisch/Nederlandse combinatie nimmer een bedreiging. Van der Ende reed feilloos richting finish en bezorgde de BMW M4 GT4 de allerlaatste overwinning in het kampioenschap. Volgend jaar komt het team van L'Espace Bienvenue definitief met het nieuwe model aan de start. Achter de L'Espace BMW van het Nederlandse/Belgische duo eindigde de Akkodis ASP Team Mercedes GT4 #87 van de combinatie Hugo Chevalier/Enzo Joulie als tweede gevolgd door de #74 Aston Martin Vantage GT4 van de combinatie Romain Carton/Victor Weyrich. De nieuwe kampioenen Erwan Bastard en Remy Meyuhas eindigden in de Sainteloc Audi R8 LMS GT4 als vierde.
2022 Amateurkampioenen
AM-titel voor Christophe Hamon/Michel Blanchemain.

In de AM Cup ging de titel voor het tweede achtereenvolgende jaar naar Christophe Hamon die samen met Michel Blanchemain in een Full Motorsport Audi R8 LMS GT4 als 19e overall wist te eindigen maar als eerste in de AM-categorie.Nadat Van der Ende van Lessennes had overgenomen wist hij de leiding te behouden finishte met een voorsprong van 5.441 secs. op Akkodis ASP Team Mercedes onbedreigd in eerste positie en sloot daarmee het huidige BMW M4 GT4 hoofdstuk voor L'Espace Bienvenue af. Volgend jaar komt het team met de nieuwe versie aan de start.

2022 Ricardo 1
Een historisch moment. De allerlaatste overwinning van de BMWM4 GT4 met Ricardo Ende aan het stuur op Paul Ricard. Volgend jaar keert het duo V.d. Ende/Lessennes terug met de nieuwe versie.

Met gemiddeld 40 auto's per wedstrijd kan men in Frankrijk op een succesvol seizoen terugblikken. Voor volgend staan Nogaro, Magny Cours, Val de Vienne, Ledenon en Paul Ricard traditioneel weer op de kalender.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet