Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Erwan Bastard/Roee Meyuhas nieuwe Franse FFSA GT4 kampioenen. Van der Ende/Lessennes begraven titelkansen

Met nog eens drie categorieën binnen het Franse GT4 kampioenschappen valt er een hoop te verdelen in de enorm populaire GT-series welke door SRO gerund wordt. Alleen kent de FFSA vreemd genoeg geen overall titels meer toe. Na 2018, 2019 en 2020 kon het team van Sainteloc een vierde titel op haar CV bijschrijven. Dit jaar ging de titel naar de combinatie Erwan Bastard en zijn Israëlisch Amerikaanse collega Roee Meyuhas. Zij behaalden in het Franse Ledenon tweemaal de overwinning.


2022 Sainteloc
Bastard/Meyuhas op weg naar de Franse FFSA GT4 titel in de Silver categorie

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: SRO/Audi

Erwan Bastard/Roee Meyuhas nieuwe Franse FFSA GT4 kampioenen. Van der Ende/Lessennes begraven titelkansen
De combinatie Bastard/Meyuhas pakte afgelopen weekend op het Franse Ledenon tweemaal de overall overwinning en zij zegevierden tevens tweemaal in de Silver Cup. Het afgelopen seizoen hebben de 24-jarige Fransman en zijn 22-jarige Israëlisch Amerikaanse teamgenoot hun droom verwezenlijkt. Met hun Audi R8 LMS GT4 zegevierden ze afgelopen seizoen viermaal, behaalden zeven podiumklasseringen en maar liefst tien Top 5 resultaten. Om de titelkansen te behouden moest de L'Espace Bienvenue BMW M4 GT4 van de combinatie Van der Ende/Lessennes in de Top 5 eindigen om de hoop op een tweede kampioenschap te bewaren. In 2020 wonnen zij ook het kampioenschap.

Zij hadden zich voor de wedstrijd als derde gekwalificeerd maar door een onvoorziene bandendegradatie werden zij voor de Silver Cup slechts als zesde geklasseerd en moesten daarmee tevens definitief hun titelkansen begraven. Overall eindigden zij vanwege dit bandendrama slechts als negende.

In de eerste wedstrijd versloegen Bastard/Meyuhas de combinatie Tribaudini/Lemeret met een CMR Toyota Supra GT4 terwijl van der Ende/Lessennes als vierde eindigden. In de tweede wedstrijd was de Sainteloc Audi eveneens dominant. Hier eindigde de combinatie Nicolas Prost/Rudy Servol als tweede in een Alpine Renault A110 GT4 en zij kunnen bij de volgende wedstrijd eind oktober nog aanspraak op de ProAM titel maken. Overigens bedroeg het verschil, in het startveld dat uit maar liefst 36 inschrijvingen bestond, slechts 4/10e!!

Lespace Bienvenue
Grote teleurstelling bij Van der Ende/Lessennes. Zij moesten hun titelkansen defintief begraven.

Ondanks hun opgave in de eerste wedstrijd maken Prost/Servol wel grote stappen richting titel. De finale van het Franse GT kampioenschap is eind volgende maand op Circuit Paul Ricard. De Akkrodis ASP Team Mercedes GT4 van de combinatie Drouet/Evrard kwam als derde over de streep en werden voor de Silver Cup als derde geklasseerd. De combinatie van der Ende/Lessennes eindigde in de eerste wedstrijd overall als vierde en derde in de Silver Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet