Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

Autospeedway: Raceway Venray barst los, 24 juli SuperCup National Hotrod

02 NationalHotrod dsc5370

Op Raceway Venray volgen de evenementen elkaar in hoog tempo op. Na de succesvolle World Cup 2 Litr. Saloon Stockcar, staat 24 juli de titelstrijd van de SuperCup National Hotrod – Motul editie op de agenda. Het programma garandeert een mooie mix van races zoals de Late Model V8 klasse met hun moordende tempo tot Stockcar F1 en F2 en F2 Junioren wagens vol met jeugdige talenten.

Tekst: Marcel Bol
Foto's: Eric Bol en Marcel Bol

01 NationalHotrod Reimon Bos dsc5373


Waar veel autosportkampioenschappen rond de zomer gas terugnemen, blijft het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn op volle toeren draaien. Met ruim 140 kilometer per uur barst de strijd onder de National Hotrod coureurs om de SuperCup 2022 los. Wie zal deze titel nu mee naar huis nemen. In 2021 pakte Reimon Bos (#33) deze befaamde beker en titel. Op zondag 24 juli komen een groot nationaal en internationaal deelnemersveld aan de start die weer voor veel strijd en deur aan deur gevechten garandeert. Verder zullen er deze dag leuke gratis Motul gadgets worden uitgedeeld en maak je kans op mooie prijzen! Ook aan de kinderen wordt gedacht zodat zij ook een plezierige dag gaan beleven.

04 NationalHotrod dsc5380

National Hotrod
Anders dan bij de Stockcar F1 & F2 zijn de Hotrods ontstaan vanuit 'gewone' auto's. Dit betekent dat de coureur in een normale positie in de Rod zit. Bij de F1 en F2 zit de coureur boven op de achteras en in het midden van de auto. Auto's die gebruikt worden voor de Hotrod klasse zijn onder andere de Peugeot 206, Ford Fiësta, Opel Tygra en BMW Z4. De Hotrod haalt topsnelheden van zo'n 150 km per uur op de korte baan en komt al sinds jaar en dag traditiegetrouw elke race aan de start op Raceway Venray. De National Hotrod is een non contact klasse.

01 Stockcar F1 DSC4440a

Aan de start
Naast de races van de National Hotrod klasse staat tijdens deze dag meer spektakel op het programma. De coureurs in de klassen Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren op de short oval en de V8 Oval Series op de ½ mile oval betreden wederom het strijdtoneel.

02 Stockcar F2 Junioren dsc3083

MOTUL
Deze dag staat weer in het teken van MOTUL. Dit betekent leuke gratis gadgets voor het publiek, ook de kinderen kunnen veel plezier beleven bijvoorbeeld op een groot springkussen. Er zullen extra prijzen zijn voor de coureurs en enkele gelukkige bezoekers zullen aan den lijven mogen ervaren hoe het is om met hoge snelheid over de 1/2 mile oval te gaan in enkele speciale racewagens....! De eerste 1000 bezoekers maken kans op deze fantastische prijs aan de hand van hun ticketnummer. Dus mis deze kans niet en kom naar Raceway Venray.

01 v8 Oval Series dsc4379

Programma tijden
De poorten gaan op zondag 24 juli om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma vangt om 11.00 uur aan met de Ukke Pukke race.

480-Tijdschema 24 juli 2022ZT

Entreeprijzen tijdens World Cup 2Ltr. Saloon Stockcar weekend:
Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.

Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 per race dag
(Dit is inclusief een tribuneplaats.)

Parkeren en een bezoek aan de paddock is voor iedereen gratis.

20220617 RWV poster RACE4 LC BLAUW


Info

Alle overige info over dit SuperCup National Hotrod is te vinden op de website van Raceway Venray.

www.racewayvenray.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet