Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten uit Imola

220621 DTM Groeten Startfoto
Vaak gezien, toch altijd weer mooi: beginfase in Imola

Afgelopen weekeinde kwam de DTM voor het eerst in zijn lange historie in actie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. In de zomerse hitte, met temperaturen van ruim boven de 30 graden en asfalt dat meer dan 50 graden warm werd, kwamen DTM, DTM Trophy (met twee overwinningen voor Colin Caresani), de nieuwe DTM Classic DRM Cup, alsmede de Porsche Carrera Cup Deutschland (met een overwinning voor Larry ten Voorde), de Lotus Cup Europe en de Mitjet International Series in actie. AUTOSPORT.NL was ter plekke en genoot, want racen in Italië is gewoon een stuk leuker dan, pak 'm beet, Lausitzring of Brno. Dus verzamelden we ook wat materiaal voor een impressie van wat er achter de schermen gebeurde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, ITR/Jürgen Tap

IMG 3971

Op de heen- en terugvlucht (Eindhoven-Bologna) reisden we samen met Porsche-coureur Laurens Vanthoor, die zeker op maandag tijdens de terugreis blij was dat hij niet via Brussel was gereisd, omdat daar alle vluchten geannuleerd waren vanwege een grote staking. 

IMG 3972
Op de luchthaven van Bologna heeft Lamborghini al sinds vele jaren een reclameruimte, waar ditmaal een Huracán STO tentoongesteld stond.

IMG 3990
Evolutietheorie op z'n Italiaans: klassieke Fiat 500 en de moderne variant, waar de oude versie bijna twee keer uit kan.

IMG 3991

Vlakbij het hotel was er een geweldig restaurant, waar je buiten kan eten en een uitstekende kwaliteit geserveerd krijgt. Tagliatalle con ragù bijvoorbeeld.

IMG 3993
En tagliata di manzo. Sangue. Met een voortreffelijke regionale rode wijn erbij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet