Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Team Redline wint eerste wedstrijd ERL Summer Cup op R Factor 2

Een zeer spannend openingsevenement tijdens de Summer Cup van de Esports Racing League (ERL) door VCO heeft een verdiende winnaar opgeleverd. Op het rFactor 2-platform zegevierde Team Redline tegen R8G Esports in de finale aan het einde van een spannende en soms zeer dramatische raceavond. Enzo Bonito, Kevin Siggy en Jeffrey Rietveld pakten naast 500 Euro prijzengeld ook nog eens vitale punten voor het klassement van de Esports Racing World Cup (ERWC II). Marcell Csincsik, Jiri Toman haalden voor het team van R8G Esports 300 Euro aan prijzengeld binnen.

2022 BTCC 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Team Redline wint eerste wedstrijd ERL Summer Cup op r Factor 2
Na een uitstekende kwalificaties in de heats stond Team Redline een sterke kwartfinale te wachten waarin de winnaars van de ERL Spring Cup Masters en de Unicorns of Love duidelijk in het nadeel waren en gewoon de volgende ronde misten. In de finale had Team Redline niet alleen hun eerste ontmoeting met hun uiteindelijke tegenstander in de finale (R8G Sports) maar ook de verrassende teams van Patrick Long Esports, BS+Competition, Williams Esports en het Apex Racing Team.

Bij de ERL Summer Cup werd gebruik gemaakt van de r Factor 2 en de BTCC Toyota Corolla. 90 procent van de deelnemende Twitter kiezers koos voor het virtuele Donington Park.

2022 BTCC 2

De finale was een herhaling van het ERL Spring Cup-evenement op de rFactor 2 enkele maanden geleden. Toen waren er zelfs drie races nodig om de winnaar te bepalen en ook ditmaal waren de teams in staat om elk een eindoverwinning voor zich op te eisen. Zoals zo vaak in de ERL geschiedenis moest de derde run de eindzege beslissen. Bonito, Siggy en Rietveld stelden het vervolgens met enorm veel zelfvertrouwen veilig en bewezen nogmaals wat je van het Nederlandse teams op elk van de drie ERL-platforms (r Factor 2), i Racing en Assetto Corse Competitizione kunt verwachten.


2022 BTCC 3

Commentaren:
Enzo Bonito (Team Redline): "Met deze auto heb ik een soort haat/liefde verhouding. Omdat de auto voorwielaandrijving heeft is het zeker niet gemakkelijk om met de auto te rijden omdat je er niet zoveel mee hoeft te vechten. Toch moet je uiterst zorgvuldig zijn. Als je genoeg traint begin je de auto te begrijpen. En uiteindelijk doe je toch je best."

Kevin Siggy (Team Redline): "De Corolla is één van de slechtste auto's waarmee ik ooit in mijn leven gereden heb. Hij past gewoon niet bij mijn rijstijl. Het team heeft mij gemotiveerd om nog meer te trainen en aan het einde kon ik goed meekomen. Nadat ik in de laatste kwalificatie als vierde eindigde kon ik mijn plek goed verdedigen en een crash vermijden."

Jeffrey Rietveld (Team Redline): "Het was erg intensief. Ik denk dat we het al in de tweede wedstrijd van de finale voor elkaar hadden moeten hebben. Ze proberen je tot fouten te dwingen maar in deze competitie gaat het vooral om teamwork. Het maakt mij niet uit waar ik eindig maar het gaat vooral om teamwork. Hier gaat het niet om je ego."

2022 BTCC 4


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet