Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Unicorns of Love wint Spring Cup Esports Racing League

De winnaars van de Esports Racing League Sprint Cup is bekend. Het Unicorns of Love Team zegevierde op het simplatform Assetto Corsa Competizione in de Masters van de twaalf beste teams. Tobias Pfeffer, Tobias Grunewald en Michael Tauscher maakten hun favorietenrol volledig waar. Zij wonnen de prijzenpot van 3500 U$. In een zeer spannende finale versloegen zij het team van Veloce Esports dat met 2000 U$ naar huis ging.


2022 ERL Finish

Tekst: Willem J. Staat
Foto's VCO

Unicorns of Love wint Spring Cup Esports Racing League
Tot aan de finale wist Unicorns of Love, op het platform Assetto Corsa Competitzione, elk evenement op haar naam te schrijven. Zij kenden geen problemen en kwalificeerden zich overtuigend. Het team van de regerende kampioenen EWRC Champions/Team Redline werd door Veloce Esports in de halve finale uitgeschakeld. Nadat beide teams elk een finale-overwinning behaald hadden moest de derde en laatste wedstrijd de beslissing brengen.

2022 Finales

Na een crash in de eerste bocht stond Unicorns of Love behoorlijk onder druk. De favorieten hielden hun zenuwen onder controle en een vierde plek leverde het resultaat op dat zij nodig hadden. Naast Unicorns of Love en Veloce Sports was R8G Esports het vierde halve finale team. Arnage Competition, YAS HEAT, Williams Esports en Team Fordzilla slaagden erin om de kwartfinale te halen. B+S Competition, Burst Esport, Triton Racing en de Jean Alesi Esports Academy werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

2022 Crash


Commentaren
Tobias Pfeffer (Unicornds of Love): "Dit was een intensieve finale met sterke tegenstanders. Veloce Esports was zeer snel en af toe was er ook wel wat contact. Het verliep niet geheel netjes. Maar in zijn totaliteit was het fantastisch. Ik heb genoten."

Tobias Grunewald (Unicorns of Love): " Ik had er eerlijk gezegd wel op gerekend dat het in de finale in de eerste bocht zou klappen. Dit ligt natuurlijk ook aan het wedstrijdformaat. We liggen dicht bij elkaar en iedereen probeert van het kleinste gaatje te profiteren. Ik ben er klaar mee maar ontzettend blij dat we weer eenmaal gewonnen hebben."

2022 Mercedes

Michael Tauscher (Unicorns of Love): "In de eerste bocht van de laatste wedstrijd ging het er behoorlijk chaotisch aan toe. Die complete wedstrijd was waanzin. Na de crash ging het er voor mij persoonlijk alleen nog maar om geen fouten te maken en strafpunten binnen te halen. Vandaar dat ik ontzettend blij ben."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet