Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Grüsse aus Hockenheim

IMG 1628

Na de Preis der Stadt Stuttgart en de Bosch Hockenheim Historic, ook wel bekend als de Jim Clark Revival, was de Creventic 12H van Hockenheim het derde evenement binnen één maand waar Nederlandse klassen bij vertegenwoordigd waren. Na tweemaal historisch geweld was het nu tijd voor het moderne spul. Net als vorig jaar reden de bolides van de Supercar Challenge hun tweede weekend op de Hockenheimring, maar nu vergezeld door een andere V-Max klasse, die van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Natuurlijk kennen wij de Duitse baan van TV, waar ooit vele wedstrijden van de Formule 1 werden verreden met de Grand Prix van Duitsland in 2019 als laatste optreden. Vele fraaie races in de ADAC Masters en DTM, waar wij de verslaggeving overlieten aan onze Duitsland kenners Willem J. Staat en René de Boer. Als contentmakers van de V-Max organisatie waren wij nu aan de beurt om voor de eerste keer in levende lijve zelf naar dit roemruchtige circuit af te reizen. Weer een nieuw circuit afgevinkt op ons lijstje. Hierbij onze groeten uit Hockenheim.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Marco Antheunisse en Gerrie Hoekstra

En wij maar denken dat de Duitse snelwegen er als een biljartlaken bij liggen. Nee dus... De vullingen trilden bijkans uit je gebit in onze 6 uur durende tocht naar Hockenheim. Onze oosterburen zijn daar inmiddels ook achter gekomen en met man en macht wordt gewerkt om dit achterstallige onderhoud zo snel mogelijk te fixen. Maar liefst negen onderbrekingen vanwege werk aan de weg telden we onderweg. Na het passeren van de welkomstbanner zagen we van afstand de enorme betonnen kolossen al opdoemen. In de glorietijden van dit circuit moet het een enorm feest zijn geweest om op deze tribunes plaats te nemen. Maar als er wat minder publiek aanwezig is, geeft het een troosteloze en naargeestige indruk. Volgens een Hockenheim-kenner is de laatste keer dat er groot onderhoud is gepleegd uit de tijd dat de Duitsers nog met Marken betaalden. Af en toe een likje verf kan niet verbloemen dat dit circuit betere tijden heeft gekend. Het fraaie uitzicht bovenaan de tribune van het Motodrom met zijn fraaie bochtencombinaties, doet even de door betonrot verweerde lange trap naar boven vergeten.
  IMG 1626

Lekker chillen bij MV Motorsport

IMG 1627

Het was heet op de paddock van Hockenheim. Na het racen op de baan was het goed rusten


Was er dan helemaal niets goed, hoor ik u denken. Jawel... de enorme relaxte sfeer op de paddock en eigenlijk alleen maar vrolijke mensen. Dat zijn wij zeker anders gewend tijdens het werken bij de DTM op eerst Zandvoort en daarna Assen. Geen belerend gesnauw hier op de Hockenheimring, maar vriendelijk mensen en zwaaiende controleurs bij de hoofdingang.
  IMG 1657

Even verkoeling zoeken bij het Zilhouette Sport team

IMG 1623

De fraaie Radical RXC van Domec Racing moest ook even luchten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet