Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: 46e NIMEX DMV 4 Uursrace afgelast. Alternatieve datum 4 november

Teleurstelling bij uw redacteur maar ook bij de vele fans. De tweede NLS-wedstrijd die a.s. zaterdag op de Nürburgring Nordschleife zou plaatsvinden is vanwege de weersvoorspellingen definitief afgelast. De organisatoren konden hierdoor geen veilig wedstrijdverloop garanderen. Voor het komend weekend zijn door verschillende meteorologische diensten sneeuwval en temperaturen rondom het vriespunt aangekondigd.

2022 Rood
In 2019 moest de tweede wedstrijd vanwege heftige sneeuwval ook al met een Code Rood afgebroken worden.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

46e Nimex DMV 4 Uursrace afgelast Alternatieve datum 4/5 november
Volgens verschillende voorspellingen zijn er vanaf vrijdagmiddag rondom de Nürburgring temperaturen rondom het vriespunt en sneeuwval te verwachten. Ook voor zaterdag verwacht men dezelfde weersomstandigheden. NLS-wedstrijdleider Michael Bork: "De veiligheid van onze deelnemers en hun crews heeft bij ons de hoogste prioriteit. Er wachten ons omstandigheden waarbij we vanuit organisatorisch oogpunt geen verantwoording kunnen nemen voor het houden van het evenement."

2022 2019 Barre weersomstandigheden teisterden toen de Nordschleife en de Paddock/Pitlane.

Ralf Gerhard Schlüter, algemeen directeur, van VLN Sport GmbH Ko. AG : " De beslissing om het evenement vroegtijdig uit te stellen hebben we niet te lichtvaardig genomen. De moeilijkheidsgraad was echter niet te berekenen en het was voor ons op dit moment belangrijk om te voorkomen dat de teams vroeg naar de Nürburgring af zouden reizen. Gelukkig hebben we met de circuitbeheerder een alternatieve datum afgesproken zodat de kalender toch alle acht geplande wedstrijden kan bevatten.

2022 2019 2
Een bekend verschijnsel op de Nordschleife in het voor- en najaar.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat dit op de Nürburgring gebeurt. In het verleden heeft uw redacteur meermaals voortijdig moeten vertrekken. Een alternatieve datum op de kalender in april zou misschien in de toekomst wat handiger zijn? Want ook in november kan het op de Ring flink sneeuwen helaas.........De volgende wedstrijd van de Nürburgring Endurance Series vindt nu op 23 april plaats. De 53e ADAC Rundstrecken Trophy vindt op 23 april a.s. plaats en gaat over de traditionele afstand van vier uur.


2022 Krognes
4  november 2012 Krognes/Brinkmann/Andree worden kampioen zonder een meter gereden te hebben. Teveel bevroren plekken op de Nordschleife......
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet