Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Penske-coureur Austin Cindric wint 64e Daytona 500. Clever optreden Jacques Villeneuve beloond.

2022 Larson Polesitter Kyle Larson maakte er een zooitje van.

Wedstrijdverloop
Tot aan de 49e ronde kende de wedstrijd eigenlijk een rustig verloop. Er waren wat auto's die plotseling hun Goodyears verloren zoals Justin Haley in de 49e ronde. Het eerste serieuze incident deed zich in de 64e ronde voor toen Harrison Burton na een over agressieve push van Keselowski (RFK Ford) over de kop ging. Burton kon de #21 Wood Brothers Mustang ongedeerd verlaten. Verder waren Denny Hamlin, William Byron, Kyle Busch, Alex Bowman en Ross Chastain bij het incident betrokken. Voor de eerste maal in 17 jaar zag Hamlin niet het zwartwit geblokt op de Speedway.......

Harison Burton: "Ik ben al eerder harder op mijn dak gegaan. Maar dit is gewoon jammer. Zeker voor de Wood Brothers die met een snelle Ford Mustang hierheen kwamen en op ons dak eindigden."

Denny Hamlin: "Keselowski pushte Burton en je zag dat hij hem niet meer onder controle had. Je weet de mentaliteit dat je je dan moet terugtrekken maar de #6 RFK Mustang bleef maar pushen waardoor de #21 Mustang vervolgens alsnog over de kop ging."


2022 Busch Wallace Stenhouse  Cindric
De Toyota's van Busch, Wallace liggen in de slotfase op kop met daarachter de Ford van winnaar Austin Cindric en de Chevrolet van Ricky Stenhouse jr.

Kyle Busch kon in de pits binnen de tijdslimiet het nodige herstel laten verrichten terwijl Alex Bowman terugviel. Christopher Bell moest in de garage achter de pits reparaties aan de ophanging laten verrichten en keerde later met achterstand weer in de wedstrijd terug. Uiteindelijk zou Busch nog als zesde weten te eindigen.

Door dit incident werd het eerste wedstrijdsegment onder neutralisatie beëindigd. De zege ging naar Martin Truex Jr. gevolgd door Keselowski, Todd Gilliland, Ricky Stenhouse, Joey Logano, Austin Dillon, Kurt Busch, Erik Jones, Chase Elliott en polesitter Kyle Larson.

Tweede wedstrijdsegment
Het tweede wedstrijdsegment kende een wat rustiger verloop. En ook hier ging de zege naar JGR Toyota van Martin Truex Jr. In het 65 ronden tellende segment reed Kyle Busch 19 ronden aan de leiding gevolgd door Joey Logano en Martin Truex Jr. die op het allerlaatste moment de zege greep. Bij de herstart in de 136e ronde greep Bubba Wallace in de #23 XI Toyota Camry opnieuw de leiding. In de 150e ronde bedroeg de volgorde ronde Keselowski, Cindric, Harvick, Wallace, Jones, Almirola, Blaney, Truex Jr. Buescher, Dillon.

Schrikmomentje voor Jacques Villeneuve
Een klein schrikmomentje voor Jacques Villeneuve in de 151e ronde als Tyler Reddick bij het uitkomen van Turn 4 in de rondte gaat. Uit de TV beelden is niet duidelijk of Reddick #27 Hezeberg Mustang schampt maar Villeneuve komt ongeschonden uit de strijd. Joey Logano en Kurt Busch spinnen op het gras terwijl Martin Truex Jr. schade aan de voorspoiler opliep In de 190e ronde ging met een laatste neutralisatie de slotfase van de 64e editie van de Daytona 500 in

2022 Cindric 1
Leuk cadeau voor Roger Penske's 85e verjaardag.

Verjaardagscadeau voor Roger Penske
Met zijn zege als rookie in de 64e Daytona 500 bezorgde Austin Cindric teameigenaar het beste verjaardagscadeau op diens 85e verjaardag. Austin Cindric: "Weet je wat deze overwinning nog beter maakt? Een uitverkocht huis. Ik heb dit aan zoveel mensen te danken.

Eerst en vooral Roger Penske natuurlijk.Iedereen heeft met NextGen proces zo hard aan deze auto gewerkt. Dit compenseert het verlies van het Xfinity-kampioenschap in de allerlaatste wedstrijd op Phoenix 2021. Ik ben omringd door geweldige mensen. Dit is alles. Als rookie weet ik dat er hoogte- en dieptepunten zullen zijn. Maar ik ben dankbaar dat ik de kans gekregen heb om de berg die voor ons ligt te beklimmen. We zitten in de Playoffs. In ieder geval één vakje aangevinkt. Prachtig al die fans en een prachtige auto. Ik ben zo dankbaar."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet