Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Team Penske schrijft geschiedenis met in gebruikneming elektrische Truck

Team Penske en haar vaste partner Freight Liner (onderdeel van Daimler Truck North America door de volledige elektrische Freightliner eCascadia semi-truck te gebruiken om één van hun auto's naar het Clash-event in het Los Angeles colosseum te transporteren.Het is zelfs een voertuig uit de pre-productie.

2022 Penske Truck

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Team Penske

Team Penske schrijft geschiedenis met in gebruikneming elektrische Truck
De elektrische semi-truck trok de trailer van Penske Truck Leasing (Ontario, Californië) naar de inaugurele wedstrijd in het Los Angeles Colosseum als onderdeel van Freightliner's primaire sponsoring van de No2 Freightliner eCascadia Ford Mustang die door 2021 Rookie Austin Cindric bestuurd wordt. Gedurende het gehele weekend zal de eCascadia voor de fans te bewonderen zijn, zodat zij een blik op de elektrische batterijtruck kunnen werpen.

Chris Yoder, directeur Transport van Team Penske, die op het hoofdkantoor in Mooresville, Noord Carolina, belast is met het toezicht op de 20 Freightliner Trucks van het team, bestuurde tijdens de rit de eCascadia zelf. "Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we elk model trekker dat Freightliner produceerde, sinds 1984 gebruikt hebben. De reis van gisteren met de eCascadia markeert het hoogtepunt van onze samenwerking. Samen hebben we vanaf de begane grond geïnnoveerd en ontwikkeld. Deze reis staat symbool voor de volgende reis die we willen maken.Een CO2 neutrale toekomst met de focus op duurzaamheid."

Mary Aufdemberg, algemeen directeur productontwikkeling en marketingstrategie DTNA: " Bij Freightliner zijn we gedreven om doelgericht innovatie voor aan onze klanten te leveren en er is een enorm gevoel van trots om de volledige innovatieve, elektrische Freightliner eCascadia te zien die door onze jarenlange Team Penske partners gebruikt wordt om racegeschiedenis te schrijven. Wij kijken eruit om ze dit weekend aan te moedigen."

De eCascadia die door Team Penske gebruikt wordt, maakt deel uit van de Freightliner Electric Innovation Fleet, die bestaat uit 20 elektrische die sinds 2019 bij Penske Truck Leasing in gebruik zijn. Het project werd in Zuid Californië ondersteund door het South Coast Air Quality Management District. Dit richt zich op het verbeteren van de luchtkwaliteit in Zuid Californië.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet