Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Groeten van de Nieuwjaarsrace 2022

PG hegemonie

Onder het motto beter laat dan nooit werd het nieuwe raceseizoen afgelopen zaterdag geopend met de traditionele nieuwjaarsrace. De tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap was oorspronkelijk in het eerste weekend van het nieuwe jaar gepland, maar door alle Corona problematiek werd het evenement naar 29 januari verschoven. Alleen maar blije gezichten op het circuit van Zandvoort. Als dartelende koeien die voor het eerst weer buiten mochten grazen ging een flink veld van meer dan 30 bolides enthousiast van start. Ook het publiek was weer welkom en genoot van de dikke bolides. PG Motorsport deed goede zaken met een fraaie één-twee overwinning. De Porsche 992 GT3 Cup met Mattijs Bakker en Joshua Kreuger wonnen de wedstrijd. Een fraaie derde plaats algemeen was er voor de Mercedes AMG GT4 van Bas Koeten Racing. Bernhard van Oranje en Maxime Oosten wonnen daarmee de klasse II. Erik van der Schaaff was ook aanwezig en maakte deze mooie sfeerreportage.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff


E22 NJR 002


Veel nieuwe dikke auto's
  E22 NJR 004

"Rambo Lambo" kraaide een kleine bij het zien van de Lamborghini
  E22 NJR 007

De vrije training stond gepland voor 09:00 maar werd verschoven in verband met het ontbreken van een bij het racen belangrijke schakel. Welke schakel werd niet verteld.
  E22 NJR 012

Zonder de dames en heren van de OCA gebeurt er niets op het circuit. De posten waren goed bezet en in de pitlane was een crew van ruim 30 vrijwilligers om de veiligheid te controleren.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet