Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Real Team Hydrogen Red Line wint 24U Le Mans

Na een intense wedstrijd vol spannende duels ging in de tweede virtuele editie van de 24U van Le Mans de overwinning Real Team Hydrogen Red Line met de combinatie Felipe Drugovich (BR), Jeffrey Rietveld(NL) en Michael Smidl (USA). In de GTE klasse ging de overwinning naar het BMW Team Redline met de M8 GTE. Beide teams behaalden tijdens de eerste editie in 2021 eveneens de overwinning in hun klasse. Max Verstappen crashte al vroeg uit de wedstrijd.

2022 Hydrogen 2

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: AC0/Porsche

Real Team Hydrogen Red Line wint 24U Le Mans
Ruim vijftig teams en 200 coureurs streden ruim 24U lang tegen elkaar in de virtuele 24U van Le Mans. Tevens de afsluiter van het virtuele seizoen. Vanaf pole domineerde Real Team Hydrogen Red Line en versloeg de #1 Oreca 07 van de combinatie Louis Deletraz, Agustin Canapino, Kuba Brezinski en Nicodem Wisnieuwski met een voorsprong van meer dan één minuut en drie seconden. De Floyd byKolles Bursts #4 Oreca voltooide de Top 3.

2022 Porsche

Dankzij een brandstof besparende strategie zegevierde BMW Team Redline in de GTE Klasse met de combinatie Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Enzo Benito en Kevin Siggy. Zij versloegen de Porsche Esports Team #91 Porsche 911 RSR (Mack Bakkum(NL), Laurin Heinrich (D), Martin Krönke(D) en Mitchell de Jong (USA) )en de #77 Proton Porsche (Mat Campbell en anderen ) met een voorsprong van meer dan 34 seconden.

2022 Winnaars

Tevens behaalden zowel Real Team Hydrogen Red Line als BMW Team Redline het kampioenschap in hun klasse. Saillant detail. De fabrieks ondersteunde Porsche teams reden voorafgaande aan het evenement ruim 10.000 trainingsrondjes op het virtuele Circuit de La Sarthe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet