Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Twee keer poleposition voor Colin Caresani op Assen

caresani1

Colin Caresani heeft op TT Circuit Assen in de kwalificatie voor de Hankook Supercar Madness Finaleraces voor beide wedstrijden van de gecombineerde VRM BMW M2 Cup en BMW M2 CS Racing Cup Benelux de poleposition voor zich opgeëist. De nummer twee in de titelstrijd heeft zich daarmee een goede uitgangspositie verschaft om de koppositie weer over te nemen van de leiders Willem Meijer/Jamie Vandenbalck. De tweede positie in de kwalificatie werd opgeëist door de equipe Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink, terwijl de equipe Jack van der Ende/Max Veels de derde tijd op de klokken zette. De equipe Meijer/Vandenbalck zal in de eerste race vanaf plek vier moeten starten en in race twee vanaf plek drie. In de BMW M2 CS Racing Cup Benelux ging de snelste tijd voor race één naar Sam Dejonghe (zesde algemeen) en in race twee naar Fred Capresse (vijfde algemeen).


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

TT-Circuit Assen heeft tijdens de Hankook Supercar Madness Finaleraces de primeur van het eerste gezamenlijke optreden van de VRM BMW2 Cup en de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Met ingang van volgend seizoen zullen beide klassen in alle raceweekenden samen rijden waardoor het startveld een nog mooiere aanblik krijgt.

dejonghe

Aan het eind van de vrijdagmiddag mogen de BMW's de baan op voor hun twintig minuten durende kwalificatie. De snelste tijd uit de kwalificatie bepaalt de startvolgorde voor race één en de één na snelste rondetijd de startopstelling voor race twee. In de eerder op de dag verreden twee vrije trainingen had Colin Caresani twee keer de snelste tijd op de klokken gezet, met beide keren Kelvin Snoeks op twee. In de eerste vrije training was Sam Dejonghe met een derde plaats de hoogst geklasseerde rijder uit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, terwijl in vrije training twee de equipe Jack van der Ende/Max Veels plek drie voor zich had opgeëist.

rappange

Na het opwarmen van de banden is het de equipe Dante Rappange/Dirk Warmerdam die na de eerste geklokte ronde de lijst aanvoert, op twee gevolgd door Snoeks. Meteen verschijnen alweer de eerste afgenomen rondetijden vanwege het overschrijden van de track limits. Ook is het meteen tijd voor de eerste full course yellow omdat Fred Capresse een pion heeft geraakt die vervolgens op de baan is beland. Met nog iets meer dan elf minuten te gaan wordt de baan weer vrijgegeven. Inmiddels heeft Caresani zijn uit de vrije training vertrouwde eerste plaats weer ingenomen, op twee gevolgd door opnieuw Snoeks en op drie Rappange/Warmerdam.

meijer

Pas na tien minuten in de kwalificatie komen titelkandidaten Vandenbalck/Meijer opzetten en nemen achter Caresani de tweede plaats over. Ze worden daar ook meteen weer van verdrongen door Lorenzo van Riet/Henry Zumbrink om een ronde later de tweede plaats weer terug te pakken. Voor Caresani is dat het moment om de pits op te zoeken als het voor de tweede keer tijd is voor een full course yellow in verband met een op de baan gegooide pion.

vRiet

Er zijn nog vijf minuten te gaan als de full course yellow wordt opgeheven. Caresani leidt nog altijd voor Van Riet/Van de Ende, terwijl op plek vier Sam Dejonghe zich heeft gemeld. Op vijf Vandenbalck/Meijer, voor Rappange/Warmerdam en een teruggezakte Snoeks. Tomasz Magdziarz bezet op dat moment plek zeven.

snoeks

Caresani is inmiddels ook weer de baan op om zijn pole te verdedigen. In de slotminuten zijn er nog wel wat verbeteringen, maar iedereen neemt ook duidelijk meer risico want het aantal afgenomen rondetijden loopt snel op. 

veEnde

Niemand weet uiteindelijk de tijd van Caresani nog te benaderen waardoor de nummer twee uit de titelstrijd de pole voor zich opeist. Op twee blijft de equipe Van Riet/Zumbrink terwijl ook de derde plaats van Van der Ende/Veels niet in gevaar komt. Vandenbalck/Meijer weten in de slotfase de vierde plaats weer terug te pakken, terwijl Snoeks op vijf weer wat terrein heeft weten goed te maken. Dejonghe is op plek zes de eerste in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

magdziarz

De equipe Rappange/Warmerdam neemt uiteindelijk plek zeven in, gevolgd door de nummer twee uit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, Capresse. Op negen Magdziarz, die het dit weekend zonder Daan Pijl moet stellen, terwijl de equipe Mark van der Aa/Koen Bogaerts de top tien compleet maakt.

capresse

Op basis van de op één na snelste rondetijd is de startvolgorde voor race twee: Caresani, Van Riet/Zumbrink, Vandenbalck/Meijer, Snoeks, Capresse, Van der Ende/Veels.

caresani2

De eerste 60 minuten durende wedstrijd van de VRM BMW M2 Cup en BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt zaterdagmiddag om 15:10 uur verreden. Met slechts zes punten verschil in het kampioenschap tussen de leiders Willem Meijer/Jamie Vandenbalck en nummer twee Colin Caresani is het zeer onwaarschijnlijk dat de titelstrijd na race één al is beslist en dus zal de definitieve ontknoping volgen in de op zondag te verrijden tweede en laatste wedstrijd van het seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet