Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Larry ten Voorde verdedigt met succes Duitse titel

Na het behalen van zijn achtste overwinning dit seizoen wist Larry ten Voorde (Team GP Elite) op Hockenheim met zijn succes zijn titel in de "Porsche Carrera Cup Deutschland" te verdedigen. Voor de finale morgen leidt Ten Voorde het kampioenschap en kan niet meer gepasseerd worden.

2021 Team Elite
Wat een prachtig succes voor Team GP Elite. Hulde.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's Porsche

Larry ten Voorde verdedigt met succes Duitse titel
Larry ten Voorde is overigens de allereerste coureur in de Porsche Cup-geschiedenis die in beide titels voor het tweede achtereenvolgende jaar op zijn naam wist te schrijven. Larry ten Voorde: "Dit was een zwaar seizoen. Ik ben er helemaal opgewonden van. Tijdens de wedstrijd concentreerde ik mij volledig op mijn prestaties maar toen ik door de allerlaatste bocht reed kwamen de emoties naar boven. P2 en P3 in het ADAC support programma gingen naar Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing) en Morris Schuring (Team GP Elite). De ProAm titel werd eveneens beslist. Hier behaalde de Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon Team Textar).

2021 Larry Kampioen Klasse van Larry ten Voorde. De eerste rijder die beide kampioenschappen achter elkaar wist te winnen.

Voor Ten Voorde was het duidelijk. Om kampioen te worden behoefde hij alleen maar voor zijn Turkse rivaal Ayhancan Güven (TUR/Phoenix Racing) te eindigen. Vanwege een technisch defect met de startlichten moest er achter de safetycar en het vallen van de nationale vlag gestart worden. Al in de openingsfase wist Ten Voorde onverstoord een aardige voorsprong op te bouwen. Achter Ten Voorde ontvouwde zich een klein drama. Laurin Heinrich zette rookie Morris Schuring behoorlijk onder druk en ging in de veertiende ronde aan de jeugdige Nederlander voorbij. Heinrich slaagde er overigens niet meer in om aansluiting bij Ten Voorde te vinden. Na 19 ronden ging Ten Voorde met een voorsprong van 2.9 secs. als eerste over de streep.

2021 Morris Schuring
Eerste podium voor de jeugdige Morris Schuring.

Voor ten Voorde's teamgenoot Morris Schuring betekende het zijn allereerste podium in de Duitse Porsche Carrera Cup. De 16-jarige Morris Schuring: "Een fantastisch resultaat. Een tweede plek zou nog beter geweest zijn maar Laurin Heinrich was duidelijk sneller en ik wilde mijn kansen op een mooi resultaat niet verknallen door een riskante tactische "move" te ondernemen." De vierde plek werd door Leon Köhler (D/Nebelus Racing by Huber) ingenomen, gevolgd door Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin) en Christopher Zöchling (A/ Fach Auto Tech).

2021 Van Buren
Een vijfde plek voor Rudy van Buren.

Ayhancan Güven werd door pech achtervolgd. De 23-jarige Turk reed gedurende lange tijd in vierde positie maar verremde zich in de eindfase en kwam als zevende over de eindstreep. Ayhancan Güven: " Ik beschikte gewoon niet over de snelheid om voor de titel te vechten. Tot kort voor het vallen van de vlag wist ik de vierde plek te behouden. Wij gaan alles analyseren en zondag gaan we ervoor." Junka Honkavuori (SF/MRS GT Racing) eindigde als achtste.

In de ProAm-klasse behaalde Carlos Rivas zijn tiende seizoensoverwinning. Kim Hauschild (D/HRT Motorsport) eindigde als tweede gevolgd door Bashar Bardini (UAE/ Van Berghe Huber Racing) Voor de Luxemburger betekende het zijn derde achtereenvolgende titel in de ProAm-klasse. Carlos Rivas: " De titel verdedigen was mijn doel. Ik ben er trots op dat we dit voortijdig bereikt hebben. Gedurende de wedstrijd lag ik in de ProAm-klasse gedurende lange tijd tweede maar dankzij de set-up wist ik dat mijn auto gedurende de tweede wedstrijdhelft snel zou zijn. Dit werd beloond."

2021 Carlos Rivas
Carlos Rivas voor de derde achtereenvolgende maal ProAm kampioen.

CEO Alexander Pollich van Porsche Duitsland en Thomas Laudenbach (Vice President Porsche Motorsport) overhandigden op het podium de bekers. Alexander Pollich: " Voorafgaande aan de finale was de titelstrijd in drie van de vier te behalen titels volledig open. Dit zegt veel over de consistency en het hoge niveau van de "Porsche Carrera Cup Deutschland. Felicitaties aan Larry ten Voorde en Carlos Rivas die voor hun sterke performance in de titelverdediging beloond werden.

Alleen bij de rookies is de titelstrijd nog open. Hier gaat de strijd tussen Loek Hartog (NL/ Black Falcon Team Textar 285 pnt) en de Deen Bastian Buus (DK/Allied Racing 273 pnt). Er zijn nog 25 punten te verdienen. Bij de teams won Team GP Elite vorig wedstrijdweekend al op de Sachsenring.

2021 Finish
De tweede achtereenvolgende titel voor Larry is binnen.

Resultaat Race 15, Porsche Carrera Cup Duitsland
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing)
3. Morris Schuring (NL/Team GP Elite)
4. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
5. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
6. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
7. Ayhancan Güven (Turk /Phoenix Racing)
8. Jukka Honkavuori (Finland/MRS GT-Racing)
9. Loek Hartog (NL/Black Falcon Team Textar)
10. Huub van Eijndhoven (NL/JW Raceservice)

2021 Podium
Een dubbel Nederlands podium.

Stand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 306 pnt Kampioen
2. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing), 266 pnt
3. Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing), 214 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet