Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: John Hunter Nemecheck overwint tijdstraf in Xfinity Texas Motor Speedway

John Hunter Nemecheck overwon een tijdstraf in de NASCAR Xfinity-wedstrijd op de Texas Motor Speedway en behaalde zijn eerste overwinning in het kampioenschap sinds 2018 in Kansas. Overigens is Nemecheck dit seizoen de derde rijder die in de No 54 JGR-Toyota een wedstrijd wist te winnen. In verschillende parttime starts met Kyle Busch en Ty Gibbs behaalde men in totaal negen zeges.


2021 Start Texas
De JGR-Toyota's waren vrijwel de gehele wedstrijd dominant.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Toyota Racing USA

John Hunter Nemecheck wint overwint tijdstraf in Xfinity  Texas Motor Speedway
Nemecheck, die overigens in de NASCAR Camping World Truck Series fulltime actief is, versloeg zijn teamgenoot Daniel Hemric met een voorsprong van slechts 0.956 secs. In vier Playoff-wedstrijden betekende het de derde overwinning voor een niet Playoff-rijder. Met nog 51 ronden te gaan liep Nemecheck een tijdstraf op omdat één van zijn crewleden te vroeg over de muur ging. Het motiveerde Nemecheck en zijn team eigenlijk nog meer.

Met nog 28 ronden te gaan kwam de laatste en tiende neutralisatie in de wedstrijd. Daarbij besloten Nemecheck en zijn crew, in tegenstelling tot de concurrentie, voor vier banden te opteren. Deze strategie bracht hem bij de herstart terug op de eerste startrij. Met nog 20 ronden te gaan nam Nemecheck definitief de leiding.

2021 Race Negen overwinningen voor de No54 dit seizoen.

John Hunter Nemecheck: "Spotter Stevie Reeves en crewchief Chris Gayle wisten mij kalm te houden. Als rijder ben ik volwassener geworden en heb deze situaties ook in de Truckseries meegemaakt. Over dit team kan ik niet genoeg zeggen. De No 54 is vrijwel elke week snel. Mijn doel hier was om te winnen. Ik moest gewoon winnen om te bewijzen dat ik het kon."

Zijn teamgenoot Daniel Hemric was afgelopen zaterdag de beste Playoff-rijder. Voor Hemric betekende het zijn derde tweede plek dit seizoen en de 10e in zijn Xfinity-carrière. Maar Hemric wacht nog steeds op zijn allereerste overwinning.

Daniel Hemric: "Ze hebben daar gewoon een hele goede beslissing genomen door voor twee banden te opteren. Felicitaties aan hun. We waren gewoon niet goed genoeg om ze te passeren."

2021 Daniel Hemric
Nog steeds geen overwinning voor Daniel Hemric dit seizoen.

Eigenlijk was de sterkte van de JGR-Toyota's wel een beetje het verhaal van de dag. In de openingsfase reden zowel A.J. Allmendinger en Austin Cindric aan de leiding. De Penske-rijder won voor de tiende maal overigens een wedstrijdsegment.
Daarna pushten de beide Toyota-rijders elkaar naar voren en Nemecheck won het tweede. De enige bedreiging kwam van hun teamgenoot Harrison Burton die bij de laatste neutralisatie besloot om niet naar binnen te gaan.Daarna nam Nemecheck definitief de kop.

Ondanks schade eerder in de wedstrijd eindigde JR Motorsport-coureur Noah Gragson als derde gevolgd door zijn teamgenoot Justin Allgaier en Austin Cindric. A.J. Allmendinger eindigde als zesde met daarachter Justin Haley, Harrison Burton, Michael Annett en Brandon Jones. Alle acht Playoff-rijders eindigden in de Top 10. Met een voorsprong van vier punten op Austin Cindric behoudt A.J. Allmendinger de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.
2021 Winner
Maar wel voor John Hunter Nemecheck. De eerste voor hem sinds Kansas 2018.

Uitslag 17e Annual Andy's Frozen Custard Texas Motor Speedway
1. John Hunter Nemecheck Toyota 200 ronden
2. Daniel Hemric Toyota 200 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
5. Austin Cindric Ford 200 ronden
6. A.J. Allmendinger Chevrolet 200 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
8. Harrison Burton Toyota 200 ronden
9. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
10. Brandon Jones Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet