Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Ayhancan Güven houdt de titelstrijd in de Duitse Porsche Carrera Cup open

Met een vierde overwinning in de Duitse Porsche Carrera Cup houdt Ayhancan Güven (Phoenix Racing) de titelstrijd volledig open. In de veertiende wedstrijd van het seizoen versloeg hij Christopher Zöchling (A/ Fach Auto Tech) en Larry ten Voorde die in de tussenstand van het kampioenschap over een voorsprong van 24 punten beschikt. Ayhacan Güven: " Om mijn kansen op de titel te verhogen wist ik dat ik moest winnen en daar maakte ik gebruik van. Voor de finale moet ik dit nogmaals zien te herhalen. Bij de teams is de beslissing al voortijdig gevallen. Die werd op de Sachsenring door GP Team Elite veilig gesteld.

2021 Team GP Elite kampioen Team GP Elite, direct in het tweede seizoen kampioen bij de teams.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Ayhancan Güven houdt de titelstrijd in de Duitse Porsche Carrera Cup open
Maar liefst 26 Porsches gingen er in het voorprogramma van de ADAC GT Masters van start. Vanaf een derde startplek wist de Oostenrijk Christopher Zöchling zowel Larry ten Voorde als polesitter Ayhancan Güven volledig te verrassen. Een safetycar interventie tussen de tweede en derde ronde bracht het veld opnieuw dicht bij elkaar. Bij de herstart ging Güven onmiddellijk aan Zöchling voorbij. Daarna had de 23-jarige Turk het veld volledig onder controle en wist een voorsprong van ruim 1.8 secs. op Zöchling op te bouwen.

2021 Start
Start op de Sachsenring.

Christopher Zöchling: "Bij de start opteerde ik voor de buitenste lijn in de eerste bocht. Dit werd beloond. Helaas was ik niet in staat om de eerste plek vast te houden maar P2 is een fantastisch resultaat." Leon Köhler kwam als derde over de finish maar kreeg vanwege het veroorzaken van een aanrijding een tijdstraf van 30 seconden opgelegd. Dit was in het voordeel van Larry ten Voorde die als derde geklasseerd werd, en daarmee Team GP Elite direct de teamtitel bezorgde.

2021 Ten Voorde
Een podiumresultaat voor Larry ten Voorde.

Teambaas Torsten van Haasteren: " Dit is ons tweede seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup en het seizoen is voor ons perfect verlopen." Achter Ten Voorde volgde Rudy van Buren (NL/ Car Tech Motorsport by Nigrin), Jukka Honkavuori (SF/MRS GT Racing), Sandro Kaibach (D/ Fach Auto Tech), Lucas Ertl (D/ Van Berghe Huber Racing) en Bastiaan Buus (DK/Allied Racing) als beste rookie.

In de ProAm klasse behaalde Kim Hauschild (HRT Motorsport) zijn tweede overwinning dit weekend. Ditmaal versloeg hij Georgi Donchev ( BG/Nebelus Racing by Huber) en Jan Erik Slooten (D/ Phoenix Racing).

2021 Zochling
De Oostenrijker Christopher Zöchling op weg naar een tweede plek.

Hurai Isaak, projectmanager van de Duitse Porsche Carrera Cup: "We hebben al een kampioen met het behalen van de teamtitel. Felicitaties aan Team GP Elite. In de categorieën overall, rookie en ProAm is de strijd nog volledig open. Dit is een goede voorwaarde voor een spannende finale op Hockenheim en het spreekt boekdelen over het hoge concurrentieniveau van deze serie."

2021 Guven 1
Gaat Ayhancan Güven Ten Voorde van de titel afhouden?

Het achtste weekend van de Duitse Porsche Carrera Cup vindt op 26-28 oktober plaats. Larry ten Voorde (281 punten) en Ayhancan Güven zijn de grote titelfavorieten. In het rookie klassement leidt Loek Hartog met 265 punten. Het verschil met Buus bedraagt slechts 2 punten. In het ProAm klassement gaat de strijd tussen de Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon Textar 300 pnt) en Kim Hauschild (265 pnt).

2021 Guven 2
Ayhancan Güven op weg naar de overwinning.

Uitslag
1. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing)
2. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
4. Rudy van Buren (NL /CarTech Motorsport by Nigrin)
5. Jukka Honkavuori (SF/MRS GT-Racing)
6. Sandro Kaibach (D/Fach Auto Tech)
7. Lukas Ertl (D/Van Berghe Huber Racing)
8. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
9. Daan van Kuijk (NL/GP Elite)
10. Morris Schuring (NL/Team GP Elite)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet