Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Sandra van der Sloot en Stéphane Kox elk eenmaal beste dame in DTM Trophy op Assen

210920 DTMT Sloot actie
Sandra van der Sloot reed met de opvallend roze BMW van Team Driverse Racing

Als onderdeel van het DTM-pakket was afgelopen weekeinde ook de DTM Trophy te gast op het TT-Circuit Assen. Het was een première, want de onderbouw van de DTM, vorig jaar in het leven geroepen, reed nog niet eerder in ons land. Stéphane Kox, uitkomend met een Toyota van het Duitse team Ring-Racing, rijdt het volledige seizoen in de klasse. Op Assen was ook Sandra van der Sloot erbij, die met een BMW van het eveneens Duitse Driverse Racing Team als gastrijdster in actie kwam. Beide kregen ze te maken met de harde competitie, maar werden elk wel eenmaal de best geklasseerde dame in het veld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: DTM

"Er wordt wel heel heftig geracet, hard gestreden om iedere millimeter. En niet alleen vooraan, maar gewoon in het hele veld. Ook al gaat het om de 15e plaats." Sandra van der Sloot deelde na afloop van de zondagsrace in de DTM Trophy op het TT-Circuit Assen haar indrukken. In de eerste race van het weekeinde was de Alphense met de opvallend roze gekleurde BMW M4 van het Driverse Racing Team als 15e geëindigd, op zondag herhaalde ze deze klassering, waarmee ze in de tweede race de best geklasseerde van de in totaal drie dames in het DTM Trophy-veld was.

210920 DTMT Sloot actie 2
Op zondag was Van der Sloot de best geklasseerde dame in het veld

"Het was wel een leerzame ervaring. Het sprintracen bevalt me wel, als het aan mij ligt komt hier nog wel een vervolg aan", aldus Van der Sloot, die normaal gesproken dit seizoen uitkomt in de ADAC GT4 Germany, waar ze de auto van het team deelt met de Britse Charlie Martin, die het afgelopen weekeinde in Assen ook aanwezig was.

210920 DTMT Kox actie
Stéphane Kox behaalde met de achtste startplaats op zondag haar beste kwalificatieresultaat tot dusver

Bij Stéphane Kox zat er duidelijk een stijgende lijn in de prestaties, zeker in de kwalificatie, waarin de achtste plaats op de grid voor de zondagsrace haar tot nu toe beste resultaat was. "Op zaterdag startte ik als 13e, kwam goed weg en kon meteen vier, vijf man inhalen, maar toen werd ik geraakt en kwam ik naast de baan", verklaarde Kox, die de eerste race uiteindelijk als 14e en beste dame afsloot. "Op zondag werd ik al in de tweede ronde geraakt, weer ver naar achteren, en toen kwam ik in een poging om weer wat terrein goed te maken heel licht in botsing met Sophie Hofmann. Het was maar een klein tikje, maar ze ging wel rond, omdat het in de bocht gebeurde, en daardoor kreeg ik een 'drive-through'. Een vreemde beslissing van de 'race director', omdat ik er ook al twee keer af gereden was. Maar goed, het was niet anders, ook dat soort dingen gebeuren. Het was in ieder geval goed om te zien dat de snelheid erin zat, dat probeer ik mee te nemen voor de resterende races."

210920 DTMT Kox groep
Kox (91) en Van der Sloot gevangen in één opname
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet