Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR Whelen: Loris Hezemans smaakmaker in Grobnik en verstevigt leiderspositie in kampioenschap. Schitterend debuut Melvin de Groot.

EuroNASCAR 2 start
Ook veel spektakel in de EuroNASCAR 2 wedstrijden in Kroatië.


Succesvol Euro NASCAR 2 debuut voor Melvin de Groot. Zeges voor Martin Doubek en Tobias Dauenhauer
In de Euro NASCAR 2 was het team van Hendriks Motorsport eveneens succesvol. Martin Doubek en Tobias Dauenhauer behaalden beiden een overwinning dit weekend in de Ford Mustang. Melvin de Groot verving bij Team Bleekemolen de geblesseerde Michael Bleekemolen en maakte meer dan een uitstekend debuut in de Euro NASCAR 2. Melvin eindigde in beide wedstrijden als zevende achtste en mocht diverse bekers mee naar huis nemen.

2021 Doubek
Derde seizoensoverwinning voor Martin Doubek.

Een tijdstraf voor Tobias Dauenhauer (D) in de Hendriks Motorsport Ford Mustang leverde zijn teamgenoot Martin Doubek de eindoverwinning op. Het betekende voor de Tsjech zijn derde seizoensoverwinning en de vijfde in zijn carrière. Met een voorsprong van 0.465 secs. versloeg hij de Cyprioot Vladmiros Tziortzis die zonder succes diverse aanvallen op de Hendriks Motorsport Ford Mustang plaatste.

Martin Doubek: " Ik weet niet echt wat er met Tobias gebeurde maar ik had hem zeker binnen twee ronden weten te passeren. Ik kreeg de leiding en trapte het pedaal dan ook vol in, maar Vladimiros zette behoorlijk veel druk op mij. Een stressvolle wedstrijd."

De Duitser Justin Kunz eindigde in de DF1 Chevrolet Camaro als derde en vocht met zijn Belgische teamgenoot Simon Pilate een prachtig duel uit totdat onze zuiderbuur met een lekke band geconfronteerd werd. Not Only Motorsport-coureur Alberto Paneblanco (I) eindigde met zijn Camaro als vijfde gevolgd door Brands Hatch winnaar Advait Dheodhar.

Tobias Dauenhauer eindigde na een tijdstraf "wegens ongeoorloofde" handelingen op de grid alsnog als zesde. Melvin de Groot maakte in de Team Bleekemolen Ford Mustang een uitstekend EuroNASCAR 2 debuut. Behalve P7 pakte de Nederlander ook nog eens de zege in de Legend Trophy en eindigde als tweede in het rookie klassement. De Groot had duidelijk van zijn debuut genoten.

De tweede Euro NASCAR 2 wedstrijd op zondag leverde een overtuigende overwinning voor Tobias Dauenhauer op. Afkomstig uit het Duitse Heppenheim (de geboortestad van Sebastian Vettel) behaalde Dauenhauer in Grobnik zijn vierde seizoensoverwinning. Tobias Dauenhauer: " Na de tijdstraf van gisteren was dit een behoorlijke opluchting. Vandaag was het gewoon een goede dag voor ons. Alles verliep perfect. Dank aan het gehele team dat de focus wist te behouden en mij een fantastische auto bezorgde." Voor het team van Hendriks Motorsport betekende het een fantastische dubbeloverwinning"

2021 Winnaar Dauenhauer
Tijdens de wedstrijd op zondag nam Dauenhauer revanche en schreef de tweede wedstrijd op zijn naam.

Simon Pilate (B) stond vrijwel de gehele wedstrijd onder druk van Vladimiros Tziortzis die er echter niet in slaagde om de DF1 Racing Chevrolet Camaro te passeren. Voor de Cyprioot betekende het overigens wel zijn zesde Top 5 resultaat dit seizoen. De Fin Leevi Lintukanto eindigde met de Iceboys DF1 Racing Camaro als zesde en pakte tevens de zege in het Rookie-klassement. Zijn teamgenoot Gil Linster eindigde als zevende.

Melvin de Groot deed het in de Bleekemolen Ford Mustang met een achtste plek andermaal uitstekend en eindigde in de 14 ronden tellende wedstrijd als achtste. Eerste in de Legend Trophy en tweede in het Rookie Klassement. Meer kun je bij een debuut eigenlijk niet verwachten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet