Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint in Bristol. Eerste Play-off kandidaten uitgeschakeld. Confrontatie Elliott Harvick

Terwijl de gemoederen in de pitlane tussen Chase Elliott en Kevin Harvick flink oplaaiden vierde Kyle Larson zijn zesde seizoensoverwinning in de Bass Pro Night Race met een enorme burn-out. Met een beetje steun van Elliott maakte Larson de beslissende pass in de 397e van de 500 ronden tellende wedstrijd in Bristol. Tyler Reddick, Aric Almeria, Kurt Busch en Michael McDowell waren in Bristol de eerste play-off kandidaten die voor de volgende ronde uitgeschakeld werden. Met een derde plek achter Larson en Harvick gaat William Byron door naar de ronde met 12 kandidaten.


2021 Winnaar Kyle Larson Een overtuigende zesde seizoensoverwinning voor Kyle Larson in Bristol.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Larson wint in Bristol. Eerste Play-off kandidaten uitgeschakeld. Confrontatie Elliott Harvick
Een zesde seizoensoverwinning voor Kyle Larson in Bristol, vier uitgeschakelde play-off kandidaten en de confrontatie tussen Harvick en Elliott waren de hoofdlijnen na afloop in Bristol. Met een derde plek gaat Hendrick Motorsports-coureur William Byron door naar de volgende ronde. Het betekende slechts twee punten verschil op Aric Almirola en Tyler Reddick de eerste twee play-off kandidaten die op de wip stonden.

2021 Larson Harvick
Larson passeert Harvick voor de kop.

In de 465e van de 500 ronden tellende wedstrijd kwam het tot een confrontatie tussen Kevin Harvick en Chase Elliott. Daarbij drukte Harvick Elliott tegen de muur die daarbij een lekke band opliep. Vervolgens ging Elliott in de 466e ronde direct voor vers rubber naar binnen waarbij hij drie ronden verloor." Terwijl Larson na afloop zijn zege vierde kwam het tussen Harvick en Elliott tot een behoorlijk verbale confrontatie in de pitlane.

Nadat de twee gescheiden waren verklaarde Harvick het volgende. "Kip, ik weet niet wat ik anders moet zeggen. Een driftbui van een tweejarige omdat je voor de leiding gepasseerd bent en vervolgens een lekke band kreeg. Heb hem nauwelijks geraakt. Kennelijk zijn manier. En als hij zijn zin niet krijgt, krijgt hij een aanval."

2021 Elliott Harvick duel
Een confrontatie tussen Elliott en Harvick deed de gemoederen na afloop flink oplopen.

Weinig verrassend dat de regerende kampioen, die als 25e geklasseerd werd, een andere visie had. Chase Elliott: " Op andere circuits rijdt hij constant tegen je linker achterkant en soms snijdt hij je wel of niet af. Het maakt niet uit of hij dit expres doet of niet. Maar op een gegeven moment moet je gewoon een grens trekken. Het maakt mij niet uit wie hij is en hoelang hij dit al doet. Maar ik kom gewoon op voor mijn team en we gaan gewoon door." Toen beiden wat afgekoeld waren werd de discussie in de transport van Chase voortgezet.

Aan Kyle Larson, die voor de eerste maal in Bristol won, gingen dit soort problemen allemaal voorbij. Kyle Larson: " Het was zo gaaf om hier voor de overwinning te kunnen racen. Het was gewoon duidelijk dat Harvick en Chase tegen elkaar aan zouden rijden. Chase was kwaad dat hij opgehouden werd en Harvick kon onderlangs passeren. Vanaf Turn 2 begon ik een aantal aanvallen te plaatsen en besloot een schot af te vuren. Op de frontstretch kneep hij me af. Het was inderdaad bijzonder wild."

2021 Confrontatie
De verbale confronatie tussen Elliott en Harvick in de pitlane.

De JGR-teamgenoten Kyle Busch en Christopher Bell maakten ondanks lekke banden eveneens de sprong naar de play-off ronde van 12 kandidaten. Ryan Blaney eindigde als vierde gevolgd door Brad Keselowski, Martin Truex Jr., Erik Jones, Danny Hamlin en Matt DiBenedetto. Denny Hamlin en Kyle Larson schreven beide wedstrijdsegmenten op hun naam.

Van de 12 rijders die doorgaan naar de volgde ronde zijn er vier afkomstig van Hendrick Motorsports(Larson, Elliott, Byron, Bowman), vier van Joe Gibss Racing (Kyle Busch, Denny Hamlin, Martin Truex Jr. en Christopher Bell), drie van Team Penske (Keselowski, Blaney, Logano) terwijl Kevin Harvick van het Stewart Haas Racing power house de enige afgevaardigde is.

2021 Larson
Kyle Larson was de lachende derde.

Uitslag Bass Pro Night Bristol
1. Kyle Larson Chevrolet 500 ronden
2. Kevin Harvick Ford 500 ronden
3. William Byron Chevrolet 500 ronden
4. Ryan Blaney Ford 500 ronden
5. Alex Bowman Chevrolet 500 ronden
6. Brad Keselowski Ford 500 ronden
7. Martin Truex Jr. Toyota 500 ronden
8. Erik Jones Toyota 500 ronden
9. Denny Hamlin Toyota 500 ronden
10. Matt DiBenedetto Ford 500 ronden

Play-off tussenstand: 1. Kyle Larson 3059 pnt. 2. Martin Truex Jr. 3029 pnt. 3. Denny Hamlin 3024 pnt. 4. Ryan Blaney 3024 pnt. 5.Kyle Busch 3022 pnt. 6. Chase Elliott 3021 pnt. 7. Alex Bowman 3015 pnt. 8.William Byron 3014 pnt. 9. Joey Logano 3013 pnt. 10. Brad Keselowski 3008 pnt. 11. Christopher Bell 3005 pnt. 12. Kevin Harvick 3002 pnt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet