Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: A.J. Allmendinger wint op spectaculaire wijze reguliere seizoenstitel in Bristol

Wat een finish op Bristol vannacht in de afsluiter van de Xfinity-seizoensfinale. Beide titelkandidaten A.J. Allmendinger en Austin Cindric gingen beiden dwars over de eindstreep. Allmendinger was de winnaar en volgt Cindric als reguliere kampioen op. Na de finish crashte de kersverse kampioen overigens direct. We hebben veel spannende finishes in de autosport gezien maar deze slaat echt alles.

2021 Allmendinger Cindric Finish
De meest spectaculaire finish van het autosportseizoen 2021. Gaan Max en Hamilton het WK F1 ook op deze wijze afsluiten?

Tekst: Willem J. Staat

Foto's: NASCAR

A.J. Allmendinger wint op spectaculaire wijze reguliere seizoenstitel in Bristol
A.J. Allmendinger greep zijn kans in een met twee ronden verlengde wedstrijd. In de voorlaatste ronde bevond A.J. Allmendinger zich drie breed in het midden en in de allerlaatste ronde koos de Kaulig Chevrolet-coureur voor de onderste lijn en passeerde zowel Justin Allgaier als Austin Cindric. Laatstgenoemde gaf zich echter niet maar zo gewonnen en volledig dwars gingen beide titelkandidaten over de eindstreep. A.J. Allmendinger was de winnaar en de nieuwe reguliere kampioen maar betaalde wel zijn prijs. Over de streep werd de Kaulig Chevrolet door zijn teamgenoot Justin Haley geraakt. Het mocht de pret niet drukken. Voordat Allmendinger zijn verplichte excursie medisch centrum moest afleggen bracht hij het publiek nog wel even in extase.

Allmendinger nam overigens wel het risico voor een "hard hit" A.J. Allmendinger: " Het is natuurlijk frustrerend om zo hard geraakt te worden. Maar het is Bristol en we strijden voor de overwinning jongens. Dit is waar het allemaal om draait. Ik heb niet veel kansen gehad om in Bristol te winnen maar als je die krijgt moet je het gewoon doen. Als ik die kans niet grijp, sorry maar dan hoor ik niet in een raceauto want mijn team verdient gewoon de overwinning." Austin Cindric bleef overigens gewoon opmerkelijk terughoudend in zijn interview na de wedstrijd.

Cindric reed op Bristol 75 ronden aan de leiding, Daniel Hemric 78 en winnaar Allmendinger 92. Austin Cindric: " Tot nu toe hebben we met Kaulig en A.J. een fantastisch seizoen achter de rug gehad. Ze wilden echt gewoon niet dat wij zouden winnen. Maar ik ben wel teleurgesteld dat onze Mustang totaal verwoest werd. Meer had ik niet in huis. Het zag er naar uit dat de No7 Allgaier "loose"(onderstuur) werd en A.J. kwam gewoon binnenrijden. Maar dit heb je in een sprint richting finishvlag."
Voor A.J. Allmendinger betekende het zijn vierde seizoensoverwinning en de negende in zijn carrière. De oorspronkelijk driehonderd ronden tellende wedstrijd moest overigens met zes ronden verlengd worden. Omdat er geen nieuwe winnaar was wisten Brandon Jones, Riley Herbst en Jeremy Clements zich definitief van een plek in de Xfinity Playoffs te verzekeren. Herbst eindigde als derde, Jones als vijfde en Clements als twaalfde.

2021 Allmendinger Omgeven door een medische crew brengt A.J. Allmendinger het publiek in extase.

Uitslag 40e Annual Foord City 400
1. A.J. Allmendinger Chevrolet 306 ronden
2. Austin Cindric Ford 306 ronden
3. Riley Herbst Ford 306 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 306 ronden
5. Brandon Jones Chevrolet 306 ronden
6. Justin Haley Chevrolet 306 ronden
7. Harrison Burton Toyota 306 ronden
8. Myatt Snider Chevrolet 306 ronden
9. Daniel Hemric Toyota 306 ronden
10. Ty Gibbs Toyota 306 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet