Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Maxime Oosten snelste in de kwalificatie

Maxime Oosten VRM BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 2


Dit weekend rijden de VRM BMW M2's, net als tijdens de vorige ontmoeting op TT Circuit Assen, samen met de Supercar Challenge. Weliswaar met een eigen rollende start enige tijd na de start van de Supercar Challenge, maar zoals ook al tijdens de kwalificatie blijkt zijn veel van de BMW M2-rijders flink sneller dan de langzamere coureurs van verschillende divisies van de Supercars. En dus zal het veld in de een uur durende race morgen al vrij snel gemixed worden.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Inmiddels is in het veld wel duidelijk welke rijders om de poleposition gaan strijden. Dat is een brede groep, want naast de top drie in het klassement lieten in de vrije trainingen ook Willem Meijer, Jack van der Ende en Mark van der Aa zien met de snelste rijders mee te kunnen.

Maxime Oosten VRM BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1


De 17-jarige Maxime Oosten zet al vroeg in de kwalificatie in zijn vierde ronde een 1:45.849 op de klok en al snel blijkt dat de andere rijders zich op die tijd stukbijten.

Colin Caresani VRM BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1

Colin Caresani, al sinds de eerste race van de VRM BMW M2 Cup de leider van het klassement, moet ruim een halve seconde toegeven op de tijd van Oosten.

Tomasz Magdziarz VRM BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1

De derde tijd is voor Tomasz Magdziarz, die erg sterk rijdt en dit seizoen een mooie progressie laat zien met deze derde startplek als beloning. Lorenzo van Riet mag de eerste race morgen als vierde beginnen.

Lorenzo van Riet VRM BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1

De eerste race van de VRM BMW M2 Cup start op zaterdag 18 september om 17:50 uur en een uur later weten we wie er naar het podium is gereden.

Dante Rappange VRM BMW M2 Cup DTM Assen 2021 Johan Vis Fotografie 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet